Održan webinar Srca na temu „JATS XML u Hrčku“

16. 11. 2021.

Webinar Srca na temu „JATS XML u Hrčku“ održao se u četvrtak, 11. studenog 2021. godine od 10 do 12 sati u online okruženju pod vodstvom predavača putem sustava za webinare Srca. Webinar je prvenstveno bio namijenjen uredništvima i administratorima časopisa u Hrčku, ali i svim zainteresiranima za ovu temu.

Cilj webinara bio je pružiti uredništvima dovoljno informacija kako bi mogli donijeti odluku o uvođenju JATS XML-a u svoju uređivačku politiku.

Webinaru je prisustvovalo ukupno 72 polaznika, uglavnom članova uredništva časopisa u Hrčku. Nakon što je predstavljen JATS XML te na koji način je JATS XML implementiran u proces objavljivanja u Hrčku, predstavljena je izrada rada u XML-u pomoću alata Oxygen XML Editor i eXtyles. Polaznici su se mogli uključiti u webinar izravno glasom ili postavljati pitanja u chat te se po završetku predavanja povela rasprava oko problema koja muče uredništva, a koja su najviše povezana s problemima financiranja kvalitetnog alata za rad, manjkom ljudskih resursa koji bi se educirali i radili naveden posao i sličnim izazovima oko objavljivanja XML-ova.

Prezentacija i snimka webinara dostupne su na Wiki stranicama Hrčka.

Webinar Hrčka vizual

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.


Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.