Održana edukacija partnera i stručna radionica u okviru projekta DECriS

17. 11. 2021.

DECriS logoNa Fakultetu za informacijske i audiovizualne medije Sveučilišta u Barceloni od 2. do 5. studenog 2021. održan je niz aktivnosti na Erasmus+ projektu Digital Education for Crisis Situations: Times in which there is no alternative (DECriS) u kojem Srce sudjeluje kao partner. Na edukacijama i stručnim radionicama iz Srca su sudjelovale dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja, Sabina Rako, pomoćnica ravnatelja i Irena Jandrić, voditeljica obrazovnih aktivnosti Srca.

2. studenog 2021. održan je drugi sastanak partnera na Erasmus+ projektu DECriS.

Trening članova partnerskih ustanova na projektu DECriS

Slika 1: Trening članova partnerskih ustanova na projektu DECriS

Održan je i trening projektnih partnera o izradi video zapisa u obliku otvorenih obrazovnih sadržaja. Edukaciju koja se održala 3. i 4. studenog 2021. organizirali su partneri na projektu sa Sveučilišta u Barceloni.

Osim toga, 4. i 5. studenog 2021. održana je i prva stručna radionica naziva State-of-the-Play on Digital Education during the Covid-19 Crisis. Radionica je održana u hibridnom modelu te ju je bilo moguće pratiti online ili uživo na Fakultetu za informacijske i audiovizualne medije Sveučilišta u Barceloni koji je organizator ove radionice. Program radionice dostupan je na stranicama projekta.

Cilj je radionice (ovog tipa, koja se obavezno organizira u okviru svih Erasmus+ projekata, a naziva se engl. Multiplier Event) bio predstaviti rezultate prve faze projekta DECriS tijekom koje su se istraživale metode poučavanja uz pomoć digitalnih tehnologija tijekom pandemije COVID-19, s posebnim naglaskom na korištenje otvorenih obrazovnih sadržaja. Uz rezultate istraživanja, na radionici su međunarodni stručnjaci i gosti prezentirali svoja iskustva i načine provođenja nastave tijekom pandemije, a nakon toga je otvorena diskusija.

Sabina Rako održala je prezentaciju na stručnoj radionici projekta DECriS

Slika 2: Sabina Rako održala je prezentaciju na stručnoj radionici projekta DECriS

Sljedeći sastanak partnera planiran je za svibanj 2022. u Sofiji (Bugarska).

Erasmus+ projekt DECriS koordinira Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a partneri su Stiftung Universität Hildesheim iz Njemačke, University of Library Studies and Information Technologies iz Bugarske, Universitat de Barcelona iz Španjolske te Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu.


Izdvojena događanja Srca

sij 25

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 25. siječnja 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

sij 26

Webinar "Provođenje ispitne evidencije u ISVU" održat će se 26. siječnja 2022. godine od 10 do 12 sati.

sij 26

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 26. siječnja 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 07

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2022.