50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održana edukacija partnera i stručna radionica u okviru projekta DECriS

17. 11. 2021.

DECriS logoNa Fakultetu za informacijske i audiovizualne medije Sveučilišta u Barceloni od 2. do 5. studenog 2021. održan je niz aktivnosti na Erasmus+ projektu Digital Education for Crisis Situations: Times in which there is no alternative (DECriS) u kojem Srce sudjeluje kao partner. Na edukacijama i stručnim radionicama iz Srca su sudjelovale dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja, Sabina Rako, pomoćnica ravnatelja i Irena Jandrić, voditeljica obrazovnih aktivnosti Srca.

2. studenog 2021. održan je drugi sastanak partnera na Erasmus+ projektu DECriS.

Trening članova partnerskih ustanova na projektu DECriS

Slika 1: Trening članova partnerskih ustanova na projektu DECriS

Održan je i trening projektnih partnera o izradi video zapisa u obliku otvorenih obrazovnih sadržaja. Edukaciju koja se održala 3. i 4. studenog 2021. organizirali su partneri na projektu sa Sveučilišta u Barceloni.

Osim toga, 4. i 5. studenog 2021. održana je i prva stručna radionica naziva State-of-the-Play on Digital Education during the Covid-19 Crisis. Radionica je održana u hibridnom modelu te ju je bilo moguće pratiti online ili uživo na Fakultetu za informacijske i audiovizualne medije Sveučilišta u Barceloni koji je organizator ove radionice. Program radionice dostupan je na stranicama projekta.

Cilj je radionice (ovog tipa, koja se obavezno organizira u okviru svih Erasmus+ projekata, a naziva se engl. Multiplier Event) bio predstaviti rezultate prve faze projekta DECriS tijekom koje su se istraživale metode poučavanja uz pomoć digitalnih tehnologija tijekom pandemije COVID-19, s posebnim naglaskom na korištenje otvorenih obrazovnih sadržaja. Uz rezultate istraživanja, na radionici su međunarodni stručnjaci i gosti prezentirali svoja iskustva i načine provođenja nastave tijekom pandemije, a nakon toga je otvorena diskusija.

Sabina Rako održala je prezentaciju na stručnoj radionici projekta DECriS

Slika 2: Sabina Rako održala je prezentaciju na stručnoj radionici projekta DECriS

Sljedeći sastanak partnera planiran je za svibanj 2022. u Sofiji (Bugarska).

Erasmus+ projekt DECriS koordinira Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a partneri su Stiftung Universität Hildesheim iz Njemačke, University of Library Studies and Information Technologies iz Bugarske, Universitat de Barcelona iz Španjolske te Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu.


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.