Održana jedanaesta sjednica Vijeća CIX-a

1. 6. 2016.

Vijeće CIX-a (Croatian Internet eXchange) u Srcu je u srijedu 1. lipnja 2016. održalo svoju jedanaestu sjednicu. Sjednici su prisustvovali predstavnici 18 članica CIX-a (Akton, Amis Telekom, CARNet, H1 Telekom, Hrvatski Telekom, Iskon, Metronet, Metronet telekomunikacije, Ministarstvo uprave, Odašiljači i veze, Omonia, Optima Telekom, PRO-PING, Sedmi odjel, Softnet, Styria, Tele2 i VIPnet).

Sveučilišni računski centar, kao koordinator CIX-a, na sjednici je članicama predstavio novi javni i interni web CIX-a, na novim platformama i sa osvježenim sadržajem.

Izabrana je nova predsjedavajuća članica CIX-a, Metronet telekomunikacije, na razdoblje od jedne godine.

Također, današnjim datumom na snagu stupa novi Pravilnik CIX-a.

Croatian Internet eXchange (CIX) je hrvatsko nacionalno središte za razmjenu internetskog prometa osnovano i udomljeno u Sveučilišnom računskom centru (Srcu) od 2000. godine, a otvoreno za sve davatelje internetskih usluga u Republici Hrvatskoj, kako za komercijalne tako i nekomercijalne, odnosno privatne mreže. CIX trenutno broji 30 članica te se kroz njega mjesečno ostvari prijenos preko 5 PB podataka, uz maksimalnu propusnost koja se penje do 30 Gbit/s.

Pogledajte fotografije sa sjednice.


Izdvojena događanja Srca

stu 19

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u utorak, 19. 11. 2019., u 9 sati.

stu 19

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 19. 11. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

stu 22

Tijekom jednodnevnog predavanja saznajte što su to certifikati i na koje se sve načine koriste. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.