Održana konferencija BSidesZagreb

6. 3. 2023.

U petak 3. ožujka 2023. godine u Srcu je održana konferencija BSidesZagreb. BSides je predložak za održavanje konferencija na temu IKT sigurnosti koje se održavaju na globalnoj razini, nekoliko ovakvih događanja već je održano u Hrvatskoj, a Srce je organiziralo prvu takvu konferenciju u Zagrebu.

Na konferenciji smo okupili oko više od 100 sudionika, stručnjaka iz područja računalne sigurnosti koji su tijekom cijelog dana i imali priliku u opuštenoj atmosferi saznati nešto novo i razmijeniti iskustva o temama kao što su vektori napada i uobičajene tehnike koje napadači koriste za iskorištavanje najnovijih sigurnosnih propusta, način izrade malicioznih programa i iskorištavanje Web3 tehnologija. Također bilo je govora i o mnogim drugim temama iz područja obrambene i ofenzivne sigurnosti, sigurnosti aplikacija i weba te reakcije na incidente.

Prilikom organizacije konferencije zaprimljeno je 19 prijava za predavače iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Pakistana, Poljske, Izraela, Bugarske, Francuske i Hrvatske. Programski odbor konferencije odabrao je osmero predavača.

Sudjelovanje na konferenciji bilo je besplatno za sve sudionike, uz obveznu prijavu za sudjelovanje.

Sponzor ovog izdanja konferencije BSidesZagreb bio je Comping d.o.o.

Više informacija dostupno je na web-stranicama konferencije, a cijelu galeriju mozete pogledati na Flickr.  

bsides zagreb


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.