Održana online radionica Srca "Implementing a European Student eID"

26. 10. 2020.

U sklopu europskog tjedna radionica vezanih uz projekt MyAcademicID Srce je, u ulozi partnera na projektu, organiziralo radionicu "Implementing a European Student eID".

Radionica se održala 22. listopada 2020. godine s početkom u 11:00 sati putem sustava webinara Srca uz sudjelovanje 91 polaznika iz 48 ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Na radionici su predstavljeni rezultati projekta MyAcademicID. O projektu i njegovim dosezima govorila je Licia Florio, GÉANT naglasivši značaj europskog studentskog identifikatora (ESI) za digitalizaciju procesa vezanih uz Erasmus program studentske mobilnosti. O digitalizaciji Erasmusa govorila je Jasmina Skočlić iz Agencije za mobilnost i programe EU-a osvrnuvši se pri tome na stanje u Republici Hrvatskoj. O ulozi Srca i ostvarenim rezultatima na projektu govorio je Miroslav Milinović iz Srca. Istaknuo je kako je putem sustava AAI@EduHr, koji je povezan s međunarodnim sustavima eduGAIN i eIDAS, realizirana mogućnost uporabe JMBAG-a kao ESI-ija za sve studente u Hrvatskoj. U diskusiji na kraju radionice izražen je interes za nastavak aktivnosti na digitalizaciji procesa vezanih uz mobilnost u visokom obrazovanju kao i za internacionalizaciju studentskih iskaznica.

Pogledajte program i preuzmite održane prezentacije.

sučelje webinara


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.