50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održana online radionica Srca "Implementing a European Student eID"

26. 10. 2020.

U sklopu europskog tjedna radionica vezanih uz projekt MyAcademicID Srce je, u ulozi partnera na projektu, organiziralo radionicu "Implementing a European Student eID".

Radionica se održala 22. listopada 2020. godine s početkom u 11:00 sati putem sustava webinara Srca uz sudjelovanje 91 polaznika iz 48 ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Na radionici su predstavljeni rezultati projekta MyAcademicID. O projektu i njegovim dosezima govorila je Licia Florio, GÉANT naglasivši značaj europskog studentskog identifikatora (ESI) za digitalizaciju procesa vezanih uz Erasmus program studentske mobilnosti. O digitalizaciji Erasmusa govorila je Jasmina Skočlić iz Agencije za mobilnost i programe EU-a osvrnuvši se pri tome na stanje u Republici Hrvatskoj. O ulozi Srca i ostvarenim rezultatima na projektu govorio je Miroslav Milinović iz Srca. Istaknuo je kako je putem sustava AAI@EduHr, koji je povezan s međunarodnim sustavima eduGAIN i eIDAS, realizirana mogućnost uporabe JMBAG-a kao ESI-ija za sve studente u Hrvatskoj. U diskusiji na kraju radionice izražen je interes za nastavak aktivnosti na digitalizaciji procesa vezanih uz mobilnost u visokom obrazovanju kao i za internacionalizaciju studentskih iskaznica.

Pogledajte program i preuzmite održane prezentacije.

sučelje webinara


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.