Održana osma sjednica Savjeta Hrvatske nacionalne grid infrastrukture (CRO NGI)

7. 2. 2014.

Osma sjednica Savjeta Hrvatske nacionalne grid infrastrukture održana je 7. veljače 2014. Ovo je ujedno i prva sjednica Savjeta u novom sazivu.   Hrvatska nacionalna grid infrastruktura cjelovita je raspodijeljena računalna okolina, sastavljena prvenstveno od računalnih (procesorskih) i podatkovnih (diskovnih i tračnih) sredstava, smještenih u zemljopisno raspodijeljenim čvorištima unutar Republike Hrvatske.   Koordinator CRO NGI-ja je Sveučilišni računski centar (Srce), a u upravljanju sudjeluju Savjet CRO NGI-ja, kojeg imenuje ministar nadležan za znanost te Vijeće partnera i Vijeće korisnika.   U Savjetu Hrvatske nacionalne grid infrastrukture su (abecedno):  

  • dr. sc. Zoran Bekić, Srce, čelnik Koordinatora CRO NGI-ja
  • dr. sc. Darko Huljenić, Ericsson Nikola Tesla d.d.,predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta
  • dr. Ivica Kožar,  Građevinski fakultet u Rijeci, predsjedavajući Vijeća partnera
  • prof. dr. sc. Vlatko Lipovac, prorektor za međunarodnu suradnju i znanost Sveučilišta u Dubrovniku, predstavnik Rektorskog zbora Republike Hrvatske
  • prof. dr. sc. Ignac Lovrek, Fakultet elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Savjeta CRO NGI
  • akademik, prof. dr. sc. Vladimir Paar, predstavnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti
  • Darko Parić, dipl. ing. elektrotehnike, pomoćnik ministra, Ministarstvo uprave, predstavnik Uprave za e-Hrvatsku Ministarstva uprave
  • dr. sc. Karolj Skala, Institut Ruđer Bošković, predstavnik znanstvenih instituta, predsjedavajući Vijeća korisnika

  Uz navedene, na sjednici su bili prisutni i Ivan Marić, Srce, predstavnik CRO NGI-ja u međunarodnim aktivnostima i Dobriša Dobrenić, Srce, voditelj CRO NGI-ja.   Na sjednici je bilo govora o konstituiranju Savjeta, pregledu stanja CRO NGI-ja, međunarodnim aktivnostima CRO NGI-ja te o planovima za 2014. godinu.

Izdvojena događanja Srca

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.