Održana radionica o korištenju klastera Isabella za studente geofizike

27. 1. 2023.

Srce je 26. siječnja 2023. održalo online radionicu "Korištenje računalnog klastera Isabella" za studente kolegija "Računarstvo u Geofizici" na Geofizičkom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Uz studente, radionici su prisustvovali i suradnici sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Državnog Hidrometeorološkog Zavoda.

Osnove korištenja klastera Isabella predstavljene su kroz jednostavan pokazni primjer napisan u programskom jeziku Fortran. Tijekom prezentacije, predstavljeni su svi stadiji tipične interakcije (spajanje, postavljanje okoline, podnošenje posla i analiza rezultata) koji su se izvodili uživo na klasteru Isabella. Na kraju prezentacije, razgovaralo se o budućim i unaprijeđenim HPC resursima projekta HR-ZOO, koji će biti premijerno predstavljeni na konferenciji Srca DEI 2023 u ožujku.

 

webinari srca

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.