50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održana tribina "Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?"

9. 3. 2016.

9. ožujka u Srcu je u povodu obilježavanja međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja održana tribina "Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?"

Uvodničari:
 • Melissa Highton, Director of Learning, Teaching & Web Services (LTW), University of Edinbrugh (via webinar)
 • prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci (via webinar)
 • prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala
 • Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize pri Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj
 • Gordana Jugo, voditeljica Službe za obrazovne tehnologije, CARNet
 • Kristijan Zimmer, mag. ing., Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu
 • Sabina Rako, predstojnica Sektora za obrazovne usluge, Srce
 • Moderator: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima, Srce

Teme tribine bile su:

 • kako i na koji način se u akademskoj zajednici, posebno u visokom obrazovanju, ali i u osnovnom i srednjem obrazovanju, te u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja u Hrvatskoj pristupa ideji otvorenog obrazovanja,
 • jesu li, koliko, kako i gdje su dostupni otvoreni obrazovni sadržaji, koje su prepreke tome i ima li ih,
 • koliko i na koji način se u Hrvatskoj koriste otvoreni obrazovni sadržaji te koriste li nastavnici u Hrvatskoj tuđe otvorene obrazovne sadržaje,
 • koliko i na koji način smo spremni ulagati u razvoj otvorenih obrazovnih sadržaja, repozitorije otvorenih sadržaja kao i omogućiti otvoren pristup digitalnim znanstvenim informacijama?

  Slika 1: (s lijeva na desno): moderatorica Sandra Kučina Softić, Kristijan Zimmer, Mirella Rašić, Gordana Jugo, prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, Sabina Rako   Slika 2: Melissa Highton, Director of Learning, Teaching & Web Services (LTW), University of Edinbrugh (via webinar)   Slika 3: prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci (via webinar)

Izdvojena događanja Srca

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.