Održana trodnevna online radionica Wolfram Mathematice

16. 12. 2022.

HR-ZOO logoU okviru provedbe projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) Srce je u suradnji s Wolfram Mathematicom od 12. do 14. prosinca održalo trodnevnu online radionicu. Radionica o ovom znanstvenom softveru održana je u suradnji sa stručnjacima iz poduzeća koje je razvilo te nastavlja razvijati softver Mathematica. Odaziv sudionika – njih ukupno 46 s 21 različite ustanove potvrdio je veliki interes za Mathematicom kao jednim od najpopularnijih izbora koji je iskazan u ranije provedenoj anketi među korisnicima u sklopu projekta HR-ZOO.

Program radionice sastojao se od 5 modula na kojima su sudionicima predstavljene osnove  sučelja i jezika Mathematice, napredno programiranje, rješavanje diferencijalnih jednadžbi kao i znanost o podacima, vizualizacija podataka, strojno učenje i obrada slika. Na zadnji dan radionice predavači su bili na raspolaganju polaznicima radionice za sva pitanja.

Svim sudionicima je za potrebe sudjelovanja u radionici bio omogućen pristup za preuzimanje 15-dnevne probne verzije softvera, a radionica se održala na engleskom jeziku.


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.