50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održani prvi tečajevi u okviru akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“

7. 5. 2021.

Tijekom ovog tjedna održani su prvi besplatni tečajevi u okviru akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“. Na prvom tečaju polaznici su se upoznali s osnovama programiranja u programskom jeziku Python, a na drugom su svladali osnove rada u besplatnim alatima za grafički dizajn, Inkscape i GIMP. Tečajevi su održani u potpunosti putem sustava za webinare, a pohađali su ih studenti s visokih učilišta iz raznih dijelova Hrvatske.

U nastavku mjeseca akcija se nastavlja održavanjem tečajeva „Osnove rada u WordPressu“, „Uvod u HTML“ i „Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka“.

Tečajevi u okviru ove akcije nastavit će se održavati sve do kraja travnja 2022. godine. Sve novosti, kao i rasporedi tečajeva, objavljivat će se na stranici s opisom akcije. Objava rasporeda tečajeva tijekom lipnja bit će u utorak, 11. svibnja 2021. godine, a prijave će započeti u srijedu, 12. svibnja 2021. godine u 8 sati.

Podsjećamo, u okviru ove akcije predviđeno je održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom razdoblja od godinu dana, a akcijom se omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Zainteresirani studenti na tečajeve se prijavljuju putem sustava za prijavu na tečajeve, uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Za sve upite ili dodatne informacije slobodno nam se javite putem adrese edu@srce.hr.

Screenshot online tečaja

Screenshot tečaja "Osnove rada s alatima za grafički dizajn"


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.