50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održani webinari za nastavnike o korištenju softvera za provjeru autentičnosti radova

22. 4. 2021.

Tim Srca za softvere za provjeru autentičnosti radova održao je 14. i 15. travnja 2021. godine webinare za visokoškolske nastavnike o korištenju softvera Turnitin i PlagScan. Ovi se softveri koriste u sklopu licencija nabavljenih preko Srca za javna visoka učilišta. Softveri su nabavljeni za provjeru svih vrsta studentskih radova: seminarskih, završnih i doktorskih, a financijska sredstva za njihovu nabavu je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
 
U sklopu webinara, na praktičnim su primjerima objašnjene sve funkcionalnosti pojedinog softvera za provjeru radova dostupne nastavnicima, s naglaskom na pojedinosti vezane uz korištenje Srce licencije. Prikazani su potrebni koraci za provjeru studentskog rada i postupak analize izvještaja o podudarnosti koji softver generira, s obzirom na to da je ključni faktor pri donošenju procjene o izvornosti upravo ljudska analiza.
 
Nakon prezentacijskog dijela, odgovoreno je i na pitanja koja su sudionici postavljali, a o velikom interesu nastavnika za ovom vrstom edukacije govori i podatak da se webinaru o korištenju softvera Turnitin održanom 14. travnja priključilo gotovo 200 sudionika.
 
Za sve zainteresirane koji se nisu mogli pridružiti u terminu webinara, izdvajamo poveznice na snimke:

Pagscan - webinar

Turnitin - webinar


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.