50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održani webinari za nastavnike o korištenju softvera za provjeru autentičnosti radova

22. 4. 2021.

Tim Srca za softvere za provjeru autentičnosti radova održao je 14. i 15. travnja 2021. godine webinare za visokoškolske nastavnike o korištenju softvera Turnitin i PlagScan. Ovi se softveri koriste u sklopu licencija nabavljenih preko Srca za javna visoka učilišta. Softveri su nabavljeni za provjeru svih vrsta studentskih radova: seminarskih, završnih i doktorskih, a financijska sredstva za njihovu nabavu je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
 
U sklopu webinara, na praktičnim su primjerima objašnjene sve funkcionalnosti pojedinog softvera za provjeru radova dostupne nastavnicima, s naglaskom na pojedinosti vezane uz korištenje Srce licencije. Prikazani su potrebni koraci za provjeru studentskog rada i postupak analize izvještaja o podudarnosti koji softver generira, s obzirom na to da je ključni faktor pri donošenju procjene o izvornosti upravo ljudska analiza.
 
Nakon prezentacijskog dijela, odgovoreno je i na pitanja koja su sudionici postavljali, a o velikom interesu nastavnika za ovom vrstom edukacije govori i podatak da se webinaru o korištenju softvera Turnitin održanom 14. travnja priključilo gotovo 200 sudionika.
 
Za sve zainteresirane koji se nisu mogli pridružiti u terminu webinara, izdvajamo poveznice na snimke:

Pagscan - webinar

Turnitin - webinar


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.