50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održani webinari za nastavnike o korištenju softvera za provjeru autentičnosti radova

22. 4. 2021.

Tim Srca za softvere za provjeru autentičnosti radova održao je 14. i 15. travnja 2021. godine webinare za visokoškolske nastavnike o korištenju softvera Turnitin i PlagScan. Ovi se softveri koriste u sklopu licencija nabavljenih preko Srca za javna visoka učilišta. Softveri su nabavljeni za provjeru svih vrsta studentskih radova: seminarskih, završnih i doktorskih, a financijska sredstva za njihovu nabavu je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
 
U sklopu webinara, na praktičnim su primjerima objašnjene sve funkcionalnosti pojedinog softvera za provjeru radova dostupne nastavnicima, s naglaskom na pojedinosti vezane uz korištenje Srce licencije. Prikazani su potrebni koraci za provjeru studentskog rada i postupak analize izvještaja o podudarnosti koji softver generira, s obzirom na to da je ključni faktor pri donošenju procjene o izvornosti upravo ljudska analiza.
 
Nakon prezentacijskog dijela, odgovoreno je i na pitanja koja su sudionici postavljali, a o velikom interesu nastavnika za ovom vrstom edukacije govori i podatak da se webinaru o korištenju softvera Turnitin održanom 14. travnja priključilo gotovo 200 sudionika.
 
Za sve zainteresirane koji se nisu mogli pridružiti u terminu webinara, izdvajamo poveznice na snimke:

Pagscan - webinar

Turnitin - webinar


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.