Održano okupljanje korisnika sustava Moodle - 11. MoodleMoot Hrvatska 2021.

18. 6. 2021.

Jasmin Klindžić, Sandra Kučina SoftićPutem sustava za webinare Srca u srijedu, 16. lipnja 2021., održan je 11. MoodleMoot Hrvatska. Ovo tradicionalno godišnje okupljanje moodlera – onih koji se bave sustavom za e-učenje Moodle ili su zainteresirani za njega organizirao je Centar za e-učenje Srca.

Sustav Moodle je najrašireniji sustav za e-učenje u svijetu i izgrađen je na platformi otvorenog koda (engl. Open Source). U Hrvatskoj je sustav Moodle najviše zastupljen, bilo da se radi o velikim sustavima za e-učenje kao što je Merlin na kojem se nalaze e-kolegiji visokoškolskih ustanova koji održava Srce ili CARNET-ov Loomen koji koriste škole, bilo da su to pojedinačne instalacije na obrazovnim ustanovama. 

Tijekom 22 održana predavanja moglo se čuti mnogo primjera dobre prakse kako iskoristiti mogućnosti digitalnih tehnologija u obrazovnom procesu. Provjere znanja bile su glavna tema velikog broja predavanja, a primjeri dobre prakse, savjeti koje su nastavnici nesebično podijelili bit će sigurno korisni mnogim korisnicima. Iako je svima potpuni prelazak na online nastavu bio neplaniran, ponekad i jako stresan i težak, svi su složni u tome da će pojedine elemente koje su implementirali zadržati i u budućnosti jer su shvatili koliko su korisni. Prvenstveno se to odnosi na model obrnute učionice i video zapise. Brojni predavači istaknuli su da je online nastava unaprijedila digitalne kompetencije nastavnika, ali i studenata.

Na ovogodišnjem događanju održana su tri pozvana predavanja koja su održali:

Sander Bangma

Sander Bangma, iz Moodle HQi

Predrag Pale

izv. prof. dr. sc. predrag Pale, s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Jasmin Davies Hodge i Sam Taylor

Jasmin Davies Hodge i Sam Taylor, iz Catalyst IT Europe

Na MoodleMootu se okupilo više od 130 sudionika iz Hrvatske i regije koji su tijekom dana prezentirali i raspravljali o sustavu Moodle i njegovim mogućnostima kao i načinima primjene u nastavi.

Na sustavu za e-učenje Merlin Srca nalazi se preko 27.000 e-kolegija koje održava preko 9.000 nastavnika za više od 94.000 studenata.

Slike s događanja pogledajte u albumu Srca na platformi Flickr.

Vizual 11. MoodleMootHR


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.