Okrugli stol: „Budućnost Interneta: kamo nakon NETmundiala“

10. 2. 2015.

13. veljače 2015. u 10:30 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (Unska 3, Zagreb, Siva vijećnica) održat će se okrugli stol: „Budućnost Interneta: kamo nakon NETmundiala?“.

Konferenciju organizira Chevening Alumni Hrvatska u suradnji s Britanskim veleposlanstvom u Zagrebu i uz potporu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Sažetak:
Konferencija NETmundial sazvana je kako bi se raspravljalo o budućnosti upravljanja Interneta, posebno u kontekstu globalizacije ICANN-a. Uzimajući u obzir važnost Interneta za sveukupnu globalnu ekonomiju, svakodnevni život građana i poslovanja te povijesni trenutak, tema konferencije je u samom vrhu međunarodne političke agende. Okrugli stol pod naslovom "Budućnost Interneta: kamo nakon NETmundiala?" okupit će predstavnike hrvatske internetske zajednice kako bi raspravili rezultate procesa pokrenutog na NETmundialu. Panelisti iz akademije i prakse iznijet će svoja mišljenja o budućem razvoju Interneta kao i o implikacijama za hrvatsko gospodarstvo i društvo.

Izlagači:

  • Dr. sc. Predrag Pale – Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu
  • Prof. dr. sc. Pavel Gregorić, izvanredni profesor – Hrvatski studiji, Sveučilište u Zagrebu
  • Ivan Marić, dipl. ing., zamjenik ravnatelja – tehnički direktor, Sveučilišni računski centar, Sveučilište u Zagrebu

Moderator okruglog stola: Matija Matoković, delegat na konferenciji NETmundial Dolazak je potrebno potvrditi na info [at] chevening-cro.org.

Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.