Olakšan pristup podacima o AAI@EduHr elektroničkom identitetu

26. 7. 2019.

Novo web-sjedište MojAAI@EduHr služi kao polazišna točka za korisnike elektroničkih identiteta AAI@EduHr za dobivanje informacija i obavljanje radnji vezanih uz njihov elektronički identitet. Ono služi kao platforma za informacije koje se tiču korisnika elektroničkog identiteta te predstavljaju mjesto na koje se korisnik oslanja kada želi pronaći sve bitne poveznice i adrese koje mu trebaju za rješavanje konkretnih problema i  nedoumica vezanih uz njegov elektronički identitet.

Također, MojAAI@EduHr omogućuje svakom prijavljenom korisniku podrobniji uvid u to koji su podaci vezani uz njega trenutačno dostupni kroz sustav AAI@EduHr, koje usluge su prilikom korisnikovih prijava u prošlosti pristupale podacima o njemu i kad su ti pristupi bili izvršeni.

 

Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (AAI@EduHr) je infrastrukturni, posrednički sustav čija je temeljna zadaća omogućiti sigurno, pouzdano i efikasno upravljanje elektroničkim identitetima te njihovu uporabu za pristup mrežnim i mrežom dostupnim resursima.

U sustavu je evidentirano više od 923.000 elektroničkih identiteta iz 234 matične ustanove i usluge Home for Homeless, čiji korisnici imaju mogućnost pristupa do 742 usluga.

Svrha ovog web-sjedišta jest unapređenje korisničkog iskustva vlasnika elektroničkog identiteta pružanjem detaljnih informacija o tome kako je korisnik koristio svoj elektronički  identitet. Na taj se način ujedno ispunjavaju i obaveze koje donosi Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) te postiže cjelovito informiranja korisnika o razmjeni osobnih podataka  putem sustava AAI@EduHr.


Izdvojena događanja Srca

kol 29

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 29. 8.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 05

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Radionica će se održati 5. 9. 2019. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 06

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u petak, 6. rujan 2019., u 9 sati.

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.