Omogućeno korištenje ostatka resursa sustava VELEbit

10. 1. 2018.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci omogućeno korištenje 50 % procesorskih resursa superračunala VELEbit korisnicima Isabelle, 9. siječnja 2018. omogućeno im je korištenje i preostalih 50 %. Ukupno to čini 64 radna čvora s 1792 procesorske jezgre (svaki radni čvor sadrži 28 procesorskih jezgri, 128 GB radne memorije i 900 GB lokalnog diskovnog prostora).

Računalni sustav - superračunalo VELEbit - nabavljen je 2016. godine u okviru projekta financiranog sredstvima iz Prijelaznog instrumenta tehničke pomoći EU „Jačanje kapaciteta Ministarstva zaštite okoliša i prirode za prilagodbu klimatskim promjenama te priprema Nacrta Strategije prilagodbe klimatskim promjenama” tadašnjeg Ministarstva zaštite okoliša i prirode (sada Ministarstvo zaštite okoliša i energetike). Temeljem dogovora između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Srca resurs je udomljen u Srcu.

Klaster Isabella nastao je u Srcu 2002. godine s ciljem da omogući svim zainteresiranim hrvatskim znanstvenicima pristup resursima za zahtjevno i brzo računanje.


Izdvojena događanja Srca

lip 27

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u srijedu, 27. 6. 2018. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 29

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 29. 6. 2018. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!