Online radionica „Korištenje računalnog klastera Isabella“

4. 11. 2021.

Online radionica „Korištenje računalnog klastera Isabella“ održat će se od 15. do 17. studenoga 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

Radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz tehničku potporu Srca, a u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC“.

Radionica je besplatna, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella. Za sudjelovanje u radionici polaznici moraju imati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Polaznici radionice upoznat će se s radom na računalnom klasteru i njegovim sustavom za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Bit će opisana pohrana i priprema podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima.

Nužan preduvjet za pohađanje radionice je osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Stoga smo za sve korisnike koji nisu upoznati ili su u manjoj mjeri upoznati s radom u Linuxu, pripremili kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Zainteresirani polaznici će nakon prijave na online radionicu dobiti detaljne upute za prijavu na tečaj.

Za sudjelovanje u radionici ispunite prijavni obrazac.

Vizual online radionice


Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.