50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Online radionica NI4OS-Europe partnera i delegata Upravnog odbora EOSC-a

9. 7. 2020.

Projekt NI4OS-Europe organizirao je 8. srpnja 2020. online radionicu na kojoj se raspravljalo o budućim aspektima upravljanja i održivosti Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC - European Open Science Cloud). Svoj doprinos radionici dao je Ivan Marić, zamjenik ravnatelja i tehnički direktor Srca koji je ujedno i član Upravnog odbora EOSC-a.

U svome izlaganju predstavio je viziju, misiju i ciljeve odbora te buduće planove i aktivnosti. Nadovezao se na izgradnju Nacionalnih inicijativa za otvoreni znanstveni oblak (National Open Science Cloud, NOSC) kao i na izazove koji predstoje u tom procesu. Prezentacija je dostupna u digitalnom repozitoriju Srca.

Radionica je okupila NI4OS-Europe partnere i delegate Upravnog odbora EOSC-a iz jugoistočne Europe s ciljem pokretanja dijaloga i razmjene informacija o ulozi i doprinosu projekta NI4OS-Europe EOSC-u kroz uspostavljanje NOSC-a u ciljnoj regiji.

Prvi dio radionice fokusirao se na prezentacije koje su pružile uvid u trenutno i buduće upravljanje EOSC-om te o ulozi Nacionalnih inicijativa za otvorenu znanost. Drugi dio radionice bio je posvećen kratkim izjavama ključnih dionika, predstavnika Upravnog odbora EOSC-a iz partnerskih zemalja NI4OS-Europe projekta. Na kraju radionice provela se rasprava tijekom koje su sudionici imali priliku razgovarati o aspektima suradnje u okviru EOSC-a.

Sudjelovanje na radionici bilo je ograničeno isključivo za NI4OS-Europe partnere i nacionalne delegate Upravnog odbora EOSC-a.

Više informacija o projektu NI4OS-Europe možete vidjeti na stranicama Srca.

Prezentacija na online radionici NI4OS


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.