50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Online radionica NI4OS-Europe partnera i delegata Upravnog odbora EOSC-a

9. 7. 2020.

Projekt NI4OS-Europe organizirao je 8. srpnja 2020. online radionicu na kojoj se raspravljalo o budućim aspektima upravljanja i održivosti Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC - European Open Science Cloud). Svoj doprinos radionici dao je Ivan Marić, zamjenik ravnatelja i tehnički direktor Srca koji je ujedno i član Upravnog odbora EOSC-a.

U svome izlaganju predstavio je viziju, misiju i ciljeve odbora te buduće planove i aktivnosti. Nadovezao se na izgradnju Nacionalnih inicijativa za otvoreni znanstveni oblak (National Open Science Cloud, NOSC) kao i na izazove koji predstoje u tom procesu. Prezentacija je dostupna u digitalnom repozitoriju Srca.

Radionica je okupila NI4OS-Europe partnere i delegate Upravnog odbora EOSC-a iz jugoistočne Europe s ciljem pokretanja dijaloga i razmjene informacija o ulozi i doprinosu projekta NI4OS-Europe EOSC-u kroz uspostavljanje NOSC-a u ciljnoj regiji.

Prvi dio radionice fokusirao se na prezentacije koje su pružile uvid u trenutno i buduće upravljanje EOSC-om te o ulozi Nacionalnih inicijativa za otvorenu znanost. Drugi dio radionice bio je posvećen kratkim izjavama ključnih dionika, predstavnika Upravnog odbora EOSC-a iz partnerskih zemalja NI4OS-Europe projekta. Na kraju radionice provela se rasprava tijekom koje su sudionici imali priliku razgovarati o aspektima suradnje u okviru EOSC-a.

Sudjelovanje na radionici bilo je ograničeno isključivo za NI4OS-Europe partnere i nacionalne delegate Upravnog odbora EOSC-a.

Više informacija o projektu NI4OS-Europe možete vidjeti na stranicama Srca.

Prezentacija na online radionici NI4OS


Izdvojena događanja Srca

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.