Online radionica Plan upravljanja istraživačkim podacima

19. 9. 2022.

Sveučilište u Rijeci, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom Rijeka i Sveučilišnim računskim centrom (Srce) iz Zagreba, organizira online radionicu Plan upravljanja istraživačkim podacima. Povod za organizaciju radionice jest objavljen natječaj “Istraživački projekti IP 2022-10” Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ). Radionica će se održati u četvrtak 22. rujna s početkom u 10 sati putem platforme MS Teams.

Plan upravljanja istraživačkim podacima (PUP), prema definiciji Europske komisije, ključan je element za kvalitetno upravljanje podacima koji će se prikupljati, obraditi i generirati tijekom istraživanja i/ili projekta. Riječ je o dokumentu koji sažeto i jasno opisuje postupak i način na koji će se postupati s podacima prikupljenim tijekom i nakon projekta.

Sveučilište u Rijeci poziva sve zainteresirane znanstvenike i istraživače da se prijave na radionicu gdje će saznati više o pravilnom načinu popunjavanja PUP obrasca te čuti iskustva znanstvenika koji su prošli kroz proces popunjavanja PUP obrasca.

Prijava za sudjelovanje je obavezna.

Prijave su otvorene do 21. rujna 2022. u 13 sati.

Online radionica Plan upravljanja istraživačkim podacima


Izdvojena događanja Srca

lis 04

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 4. listopada 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 05

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 11

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u učionici Srca, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 11. listopada 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.