50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Online radionica Srca: "OJS za urednike časopisa u Hrčku"

2. 11. 2020.

Pozivamo urednike znanstvenih časopisa u Hrčku da nam se pridruže na online radionici "OJS za urednike časopisa u Hrčku" koja će se održati 20. studenog 2020. godine s početkom u 13 sati putem sustava webinara Srca.

Open Journal System (OJS) je sustav namijenjen za uređivanje i izdavanje znanstvenih časopisa u otvorenom pristupu kojim se globalno koristi više od 10 000 časopisa.

Srce urednicima časopisa omogućava korištenje ažurnom verzijom sustava OJS3 u sklopu Portala hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa – Hrčak. OJS integrira niz koraka u procesu objavljivanja časopisa, kao što su zaprimanje članaka, uredničke odluke, recenziranje, lektoriranje i objavljivanje, te urednicima časopisa omogućava učinkovitije upravljanje navedenim postupcima. Uz navedene mogućnosti, Srce pruža i mogućnost sinkronizacije podataka iz OJS-a u Hrčak.

Polaznici će na radionici naučiti uspostaviti proces uređivanja svojeg časopisa u OJS3 okolini na Portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak. Za radionicu nisu potrebna predznanja o OJS-u, ali polaznici trebaju biti dobro upoznati s procesom uređivanja časopisa kako bi taj proces mogli prenijeti u OJS.

Radionica je namijenjena urednicima stručnih i znanstvenih časopisa u Hrčku.

Predviđeno trajanje radionice je do 16 sati.

Više informacija o programu i obrazac za prijavu.

Vizual sustava Hrčak OJS


Izdvojena događanja Srca

velj 01

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 1. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 10

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 10. 2. 2020., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 15

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 15. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 16

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 16. 2. 2021. u  9 sati. Prijave su u tijeku.