Online radionica Srca: "OJS za urednike časopisa u Hrčku"

2. 11. 2020.

Pozivamo urednike znanstvenih časopisa u Hrčku da nam se pridruže na online radionici "OJS za urednike časopisa u Hrčku" koja će se održati 20. studenog 2020. godine s početkom u 13 sati putem sustava webinara Srca.

Open Journal System (OJS) je sustav namijenjen za uređivanje i izdavanje znanstvenih časopisa u otvorenom pristupu kojim se globalno koristi više od 10 000 časopisa.

Srce urednicima časopisa omogućava korištenje ažurnom verzijom sustava OJS3 u sklopu Portala hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa – Hrčak. OJS integrira niz koraka u procesu objavljivanja časopisa, kao što su zaprimanje članaka, uredničke odluke, recenziranje, lektoriranje i objavljivanje, te urednicima časopisa omogućava učinkovitije upravljanje navedenim postupcima. Uz navedene mogućnosti, Srce pruža i mogućnost sinkronizacije podataka iz OJS-a u Hrčak.

Polaznici će na radionici naučiti uspostaviti proces uređivanja svojeg časopisa u OJS3 okolini na Portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak. Za radionicu nisu potrebna predznanja o OJS-u, ali polaznici trebaju biti dobro upoznati s procesom uređivanja časopisa kako bi taj proces mogli prenijeti u OJS.

Radionica je namijenjena urednicima stručnih i znanstvenih časopisa u Hrčku.

Predviđeno trajanje radionice je do 16 sati.

Više informacija o programu i obrazac za prijavu.

Vizual sustava Hrčak OJS


Izdvojena događanja Srca

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.