50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Online tečaj Srca o upotrebi sustava e-portfolio trenutno najpopularniji

4. 5. 2018.

Online tečaj Srca „Zašto mi treba e-portfolio i kako ga izraditi“ trenutno je vrlo popularan među nastavnicima. U četiri mjeseca, od kada je dostupan, tečaj je prošlo 248 polaznika uglavnom nastavnika,  i to 163 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola te 23 polaznika (nastavnika/studenta) iz sustava visokog obrazovanja. Nastavnici osnovnih i srednjih škola pohađaju ovaj tečaj  u okviru edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme.

Tečaj se sastoji od četiri modula, osnovnog i tri napredna, a omogućava nastavnicima i studentima da se upoznaju s mogućnostima sustava e-portfolio. Osim osnovnog modula koji polaznike upoznaje sa e-portfoliom i  kako izraditi stranice, blogove i grupe te komunicirati s drugim korisnicima sustava, polaznici najčešće biraju module „E-portfolio za osobni razvoj i izradu životopisa“ i „E-portfolio kao nastavna aktivnost“.

Ovaj online tečaj polaznici mogu upisati kad god žele i pohađati svojim tempom te mogu proći cijeli tečaj i  dobiti značku ili proći samo određene module ili dijelove modula koji ih zanimaju. Razlika u odnosu na ostale "self-paced" tečajeve, koju polaznici ovog tečaja jako cijene i u velikom broju koriste, je mogućnost predaje zadaće u tečaju na pregled mentoru te dobivanje povratne informacije. Polaznici su svoje zadovoljstvo ovim tečajem izrazili osim u anketi i putem društvenih mreža te porukama Centru za e-učenje putem elektroničke pošte.


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.