Online tečaj Srca o upotrebi sustava e-portfolio trenutno najpopularniji

4. 5. 2018.

Online tečaj Srca „Zašto mi treba e-portfolio i kako ga izraditi“ trenutno je vrlo popularan među nastavnicima. U četiri mjeseca, od kada je dostupan, tečaj je prošlo 248 polaznika uglavnom nastavnika,  i to 163 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola te 23 polaznika (nastavnika/studenta) iz sustava visokog obrazovanja. Nastavnici osnovnih i srednjih škola pohađaju ovaj tečaj  u okviru edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme.

Tečaj se sastoji od četiri modula, osnovnog i tri napredna, a omogućava nastavnicima i studentima da se upoznaju s mogućnostima sustava e-portfolio. Osim osnovnog modula koji polaznike upoznaje sa e-portfoliom i  kako izraditi stranice, blogove i grupe te komunicirati s drugim korisnicima sustava, polaznici najčešće biraju module „E-portfolio za osobni razvoj i izradu životopisa“ i „E-portfolio kao nastavna aktivnost“.

Ovaj online tečaj polaznici mogu upisati kad god žele i pohađati svojim tempom te mogu proći cijeli tečaj i  dobiti značku ili proći samo određene module ili dijelove modula koji ih zanimaju. Razlika u odnosu na ostale "self-paced" tečajeve, koju polaznici ovog tečaja jako cijene i u velikom broju koriste, je mogućnost predaje zadaće u tečaju na pregled mentoru te dobivanje povratne informacije. Polaznici su svoje zadovoljstvo ovim tečajem izrazili osim u anketi i putem društvenih mreža te porukama Centru za e-učenje putem elektroničke pošte.


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 9.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.