Online tečaj Srca o upotrebi sustava e-portfolio trenutno najpopularniji

4. 5. 2018.

Online tečaj Srca „Zašto mi treba e-portfolio i kako ga izraditi“ trenutno je vrlo popularan među nastavnicima. U četiri mjeseca, od kada je dostupan, tečaj je prošlo 248 polaznika uglavnom nastavnika,  i to 163 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola te 23 polaznika (nastavnika/studenta) iz sustava visokog obrazovanja. Nastavnici osnovnih i srednjih škola pohađaju ovaj tečaj  u okviru edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme.

Tečaj se sastoji od četiri modula, osnovnog i tri napredna, a omogućava nastavnicima i studentima da se upoznaju s mogućnostima sustava e-portfolio. Osim osnovnog modula koji polaznike upoznaje sa e-portfoliom i  kako izraditi stranice, blogove i grupe te komunicirati s drugim korisnicima sustava, polaznici najčešće biraju module „E-portfolio za osobni razvoj i izradu životopisa“ i „E-portfolio kao nastavna aktivnost“.

Ovaj online tečaj polaznici mogu upisati kad god žele i pohađati svojim tempom te mogu proći cijeli tečaj i  dobiti značku ili proći samo određene module ili dijelove modula koji ih zanimaju. Razlika u odnosu na ostale "self-paced" tečajeve, koju polaznici ovog tečaja jako cijene i u velikom broju koriste, je mogućnost predaje zadaće u tečaju na pregled mentoru te dobivanje povratne informacije. Polaznici su svoje zadovoljstvo ovim tečajem izrazili osim u anketi i putem društvenih mreža te porukama Centru za e-učenje putem elektroničke pošte.


Izdvojena događanja Srca

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.