Osnivač sustava Moodle otvara Moodlemoot Hrvatska 2020!

5. 6. 2020.

Deseti jubilarni Moodlemoot Hrvatska otvorit ćemo predavanjem Martina Dougiamasa, osnivača i direktora sustava Moodle, najpoznatijeg i najraširenijeg open source sustava za učenje na daljinu u svijetu. Sustav Moodle se najviše koristi i za online nastavu u Hrvatskoj.

Ovogodišnji Moodlemoot Hrvatska 2020 u organizaciji Centra za e-učenje Srca i Centra za potporu e-učenju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se online putem sustava za webinare Srca i to 16. i 17. lipnja 2020.

Uz pozvano predavanje, održat ćemo i panel na temu „Koliko smo uspješno prenijeli visokoškolsku nastavu u online okruženje?“ gdje ćemo s prorektorima hrvatskih sveučilišta razgovarati o tome kako se danas odvija nastava, s kojim izazovima su se uprave sveučilišta, nastavnici i studenti susreli prelaskom u potpunosti online, i koja su njihova promišljanja kako dalje.

Također imamo i pozvana predavanja europskih stručnjaka koji će dati praktične savjete o tome što dalje nakon što smo svu nastavu prebacili online, kako dalje unaprijediti online nastavu. Ujedno će dati i osvrt na istraživanje kako su se studenti snašli u nastavi u online okruženju.

Glavni dio Moodlemoota čine prezentacije kojih ove godine imamo velikih broj, a dio njih dolazi i iz susjednih zemalja, što nas izuzetno veseli, pa je ovaj 10. Moodlemoot Hrvatska i regionalni.

Tema ovogodišnjeg Moodlemoota je prebacivanje nastave u potpunosti u online okruženje što je za sve nas je bio i još uvijek je izazov, stoga vjerujemo da će svima biti zanimljivo čuti iskustva  drugih i prikupiti nova saznanja i ideje kako bi nastavu učinili još boljom.

10. Moodlemoot Hrvatska 2020 online


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.