Otvorena konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2018

11. 4. 2018.

11. travnja 2018. u Zagrebu, u City Centru Plaza otvorena je dvodnevna konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2018.

Sudionike su pozdravili ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić i predsjednik organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2018 dr. sc. Kruno Golubić.

Nakon uvodne riječi organizatora počelo je pozvano predavanje „Opening Science in a Data-Driven World“ koje je održao Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center). Danas još u nastavku dana slijede prezentacije sponzora te brojna predavanja organizirana u četiri paralelna tematska bloka: Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju, Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju, Infrastrukture za napredno računanje i Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Radni dio konferencije počeo je već u 9 sati u Srcu panel-raspravom „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“ s pozvanom predavačicom Annom Harding. Također su prije otvaranja održane i radionice: „Web scraping novinskih portala“, „Drupal za urednike u Dabru“, „Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima“, „Advanced Cyber Security Protection in Educational Institutions“, „Primjeri najbolje prakse vezano uz autorsko pravna pitanja i pohranu objekata u repozitorije u Dabru“ i „Kako nastaju standardi zanimanja i kvalifikacija?“.

Sutrašnji dan počinje pozvanim predavanjem „The challenges of (non-)openness – Trust and Identity in Research and Education“ koje će održati Ann Harding, članica AAI tima i višestruka voditeljica razvoja sustava elektroničkih identiteta u okviru projekata GÉANT, SWITCH, Švicarska.

U središnjem dijelu konferencije i sutra će se održavati predavanja u četiri tematska bloka, a po njihovom završetku u Srcu će se održati panel-rasprava „Open science - challenges and solutions“ s pozvanim predavačem Olivierom Verscheureom te niz radionica: Uvod u Laravel, Analiza i vizualizacija podataka - prvi koraci u R-u, Objava članaka u Hrčku u XML formatu, Napredno korištenje Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU), Visokoškolska ustanova na društvenim mrežama - izazovi, dobre prakse i prednosti, Sustav AAI@EduHr od A do Ž, Kontejneri u naprednom računanju te Izrada i primjena digitalnih znački u obrazovanju.

Prijenos uživo na adresi connect.srce.hr/dei omogućen je za predavanja pozvanih predavača

Program konferencije potražite na dei.srce.hr/program.

Slika: Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center)

Slika: ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić

Slika: predsjednik organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2018 dr. sc. Kruno Golubić

Slika: panel-rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“ s pozvanom predavačicom Annom Harding

Slika: radionica Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima

Slika: radionica: Web scraping novinskih portala

Slika: radionica: Drupal za urednike u Dabru


Izdvojena događanja Srca

tra 29

29. travnja je Dan Srca. Ove godine obilježavamo 48 godina od osnutka Srca.

svi 06

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 6. 5. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.