50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Otvorena konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2018

11. 4. 2018.

11. travnja 2018. u Zagrebu, u City Centru Plaza otvorena je dvodnevna konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2018.

Sudionike su pozdravili ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić i predsjednik organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2018 dr. sc. Kruno Golubić.

Nakon uvodne riječi organizatora počelo je pozvano predavanje „Opening Science in a Data-Driven World“ koje je održao Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center). Danas još u nastavku dana slijede prezentacije sponzora te brojna predavanja organizirana u četiri paralelna tematska bloka: Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju, Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju, Infrastrukture za napredno računanje i Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Radni dio konferencije počeo je već u 9 sati u Srcu panel-raspravom „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“ s pozvanom predavačicom Annom Harding. Također su prije otvaranja održane i radionice: „Web scraping novinskih portala“, „Drupal za urednike u Dabru“, „Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima“, „Advanced Cyber Security Protection in Educational Institutions“, „Primjeri najbolje prakse vezano uz autorsko pravna pitanja i pohranu objekata u repozitorije u Dabru“ i „Kako nastaju standardi zanimanja i kvalifikacija?“.

Sutrašnji dan počinje pozvanim predavanjem „The challenges of (non-)openness – Trust and Identity in Research and Education“ koje će održati Ann Harding, članica AAI tima i višestruka voditeljica razvoja sustava elektroničkih identiteta u okviru projekata GÉANT, SWITCH, Švicarska.

U središnjem dijelu konferencije i sutra će se održavati predavanja u četiri tematska bloka, a po njihovom završetku u Srcu će se održati panel-rasprava „Open science - challenges and solutions“ s pozvanim predavačem Olivierom Verscheureom te niz radionica: Uvod u Laravel, Analiza i vizualizacija podataka - prvi koraci u R-u, Objava članaka u Hrčku u XML formatu, Napredno korištenje Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU), Visokoškolska ustanova na društvenim mrežama - izazovi, dobre prakse i prednosti, Sustav AAI@EduHr od A do Ž, Kontejneri u naprednom računanju te Izrada i primjena digitalnih znački u obrazovanju.

Prijenos uživo na adresi connect.srce.hr/dei omogućen je za predavanja pozvanih predavača

Program konferencije potražite na dei.srce.hr/program.

Slika: Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center)

Slika: ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić

Slika: predsjednik organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2018 dr. sc. Kruno Golubić

Slika: panel-rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“ s pozvanom predavačicom Annom Harding

Slika: radionica Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima

Slika: radionica: Web scraping novinskih portala

Slika: radionica: Drupal za urednike u Dabru


Izdvojena događanja Srca

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.

stu 08

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 8. studenog 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.