Otvorena konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2018

11. 4. 2018.

11. travnja 2018. u Zagrebu, u City Centru Plaza otvorena je dvodnevna konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2018.

Sudionike su pozdravili ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić i predsjednik organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2018 dr. sc. Kruno Golubić.

Nakon uvodne riječi organizatora počelo je pozvano predavanje „Opening Science in a Data-Driven World“ koje je održao Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center). Danas još u nastavku dana slijede prezentacije sponzora te brojna predavanja organizirana u četiri paralelna tematska bloka: Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju, Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju, Infrastrukture za napredno računanje i Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Radni dio konferencije počeo je već u 9 sati u Srcu panel-raspravom „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“ s pozvanom predavačicom Annom Harding. Također su prije otvaranja održane i radionice: „Web scraping novinskih portala“, „Drupal za urednike u Dabru“, „Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima“, „Advanced Cyber Security Protection in Educational Institutions“, „Primjeri najbolje prakse vezano uz autorsko pravna pitanja i pohranu objekata u repozitorije u Dabru“ i „Kako nastaju standardi zanimanja i kvalifikacija?“.

Sutrašnji dan počinje pozvanim predavanjem „The challenges of (non-)openness – Trust and Identity in Research and Education“ koje će održati Ann Harding, članica AAI tima i višestruka voditeljica razvoja sustava elektroničkih identiteta u okviru projekata GÉANT, SWITCH, Švicarska.

U središnjem dijelu konferencije i sutra će se održavati predavanja u četiri tematska bloka, a po njihovom završetku u Srcu će se održati panel-rasprava „Open science - challenges and solutions“ s pozvanim predavačem Olivierom Verscheureom te niz radionica: Uvod u Laravel, Analiza i vizualizacija podataka - prvi koraci u R-u, Objava članaka u Hrčku u XML formatu, Napredno korištenje Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU), Visokoškolska ustanova na društvenim mrežama - izazovi, dobre prakse i prednosti, Sustav AAI@EduHr od A do Ž, Kontejneri u naprednom računanju te Izrada i primjena digitalnih znački u obrazovanju.

Prijenos uživo na adresi connect.srce.hr/dei omogućen je za predavanja pozvanih predavača

Program konferencije potražite na dei.srce.hr/program.

Slika: Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center)

Slika: ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić

Slika: predsjednik organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2018 dr. sc. Kruno Golubić

Slika: panel-rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“ s pozvanom predavačicom Annom Harding

Slika: radionica Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima

Slika: radionica: Web scraping novinskih portala

Slika: radionica: Drupal za urednike u Dabru


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

ruj 30

Ove se godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava od 30. 9. do 6. 10. 2019, a Srce će se ponovno uključiti i svojim aktivnostima. Zamolila bih da informaciju o tome objavite na webu i društvenim mrežama.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.