50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Otvorene Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016

13. 7. 2016.

12. srpnja 2016. godine službeno su otvorene Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016 na kojima će sudjelovati 5.500 sportaša iz 45 europskih zemalja s gotovo 300 sveučilišta.

Svoj doprinos ovom sportskom natjecanju dat će i Srce u ulozi nacionalnog koordinatora usluge eduroam te koordinatora infrastrukture StuDOM. Bežična mrežna infrastruktura koja je uspostavljena na studentskim domovima u Zagrebu i Rijeci, a koja je izgrađena sukladno standardu eduroam, osigurat će svim sudionicima sveučilišnih igara jednostavan i brz spoj na mrežu.

Usluga eduroam globalni je sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu (najčešće bežičnim putem) s računala ili pametnog telefona na mnogim lokacijama širom Hrvatske i svijeta uporabom jedinstvenog elektroničkog identiteta. Hrvatski sudionici natjecanja koriste identitete iz sustava AAI@EduHr, dok ostali studenti koriste elektroničke identitete svojih institucija. Sudionicima koji ne posjeduju odgovarajući elektronički identitet Srce je omogućilo dobivanje privremenog identiteta za vrijeme trajanja Igara.

Eduroam je dostupan na više od 18.000 lokacija u više od 70 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je ova usluga dostupna na više od 330 lokacija.

Srce je nacionalni koordinator eduroama, a u okviru projekta GN4 koordinira ovu usluga na razini Europe.

Više o usluzi eduroam možete naći na www.eduroam.hr.
Više o usluzi StuDOM možete naći na www.srce.hr/studom.

Maskota Igara Hrčko u Rijeci
Slika: Maskota Igara Hrki u Rijeci


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.