50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Otvoreni poziv za sufinanciranje sudjelovanja na 15. RDA plenarnom skupu u Melbourneu

20. 12. 2019.

15th RDA Plenary Meeting - promotivni plakat

 

Europski ogranak organizacije Research Data Alliance (RDA Europe) nudi potpore za sedam mladih istraživača (engl. early careers) i pet iskusnih istraživača za sudjelovanje na skupu 15th RDA Plenary Meeting koji će se održati od 18. do 20. ožujka 2020. u Melbourneu. Bespovratna sredstava bit će raspodijeljena istraživačima iz svih dijelova Europe te se posebno ohrabruju prijave iz skupine od 13 država koje su se EU-u pridružile nakon 2004. godine (EU13), a u kojoj se nalazi i Hrvatska. Više informacija o skupu 15th RDA Plenary Meeting možete pronaći na stranicama RDA.

Poziv za mlade istraživače

RDA Europe očekuje prijave studenata i znanstvenih novaka iz visokih učilišta i istraživačkih ustanova koji podržavaju dijeljenje istraživačkih podataka i bave se izazovima povezanim s dijeljenjem. Sufinancirat će se ukupno sedam osoba s maksimalnim iznosom od 2 400 EUR. Odabrane osobe će, kroz sudjelovanje na navedenom skupu, steći priliku za razmjenu ideja i iskustava s kolegama iz cijelog svijeta te steći uvid u to kako izazovima vezanima za dijeljenje istraživačkih podataka pristupaju vodeći znanstvenici u svojim područjima. Prijaviti se možete ako ste na preddiplomskom, magistarskom, doktorskom ili poslijedoktorskom studiju, ili ako je prošlo manje od 5 godina od doktorata.

Poziv za iskusne istraživače i stručnjake

RDA Europe nudi sufinanciranje petorici istraživača s iskustvom u dijeljenju podataka čime nastoji potaknuti i podržati sudjelovanje pojedinaca koji imaju snažan interes za RDA i mogu u svojoj okolini pokrenuti i podržati usvajanje RDA rezultata s ciljem dijeljenja istraživačkih podataka.

Rok za dostavu prijava za oba natječaja je 3. veljače 2020. do 17:00 sati. Osim navedenih dvaju poziva otvoren je i poziv za vanjske procjenitelje koji bi radili na evaluaciji pristiglih prijava na pozive u okviru projekta RDA Europe 4.0.

Detalji svih otvorenih poziva, kao i obrasci za prijavu dostupni su na stranici:

RDA Europe Cascading Grants

Zaintesirani se za dodatnu pomoć oko prijave mogu obratiti koordinatorima nacionalnog RDA čvora za Hrvatsku na adresu:

rda@srce.hr


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.