50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Počeo Tjedan otvorenog pristupa 2016.

25. 10. 2016.

U tjednu od 24. do 30. listopada obilježava se još jedan Tjedan otvorenog pristupa, globalna inicijativa čiji je cilj promovirati otvoreni pristup istraživačkim i drugim podacima, razgovarati o prednostima koje on donosi te potaknuti akademsku i istraživačku zajednicu na objavljivanje u otvorenom pristupu i pod otvorenim licencama. Srce sudjeluje u promoviranju otvorenog pristupa dugi niz godina, stoga je i ove godine odlučilo napraviti korak naprijed u poticanju i obavještavanju zajednice o mogućnostima objavljivanja pod otvorenim licencama. U skladu s temom ovogodišnjeg Tjedna otvorenog pristupa – „Open in action“ – Srce priprema novi online tečaj, Creative Commons licence, koji će biti otvoren i dostupan svima. Više o tečaju objavit ćemo uskoro.

Imajući u vidu dobrobiti za društvo koje donosi otvoreni pristup u znanosti i obrazovanju, pozivamo sve da promišljaju, raspravljaju i objavljuju u otvorenom pristupu. Pozivamo vas da već danas promislite posjedujete li i da, ako je moguće, objavite u otvorenom pristupu neke podatke ili informacije koji predstavljaju rezultat vašeg rada, a mogu biti od interesa i drugima.


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.