Počeo Tjedan otvorenog pristupa 2016.

25. 10. 2016.

U tjednu od 24. do 30. listopada obilježava se još jedan Tjedan otvorenog pristupa, globalna inicijativa čiji je cilj promovirati otvoreni pristup istraživačkim i drugim podacima, razgovarati o prednostima koje on donosi te potaknuti akademsku i istraživačku zajednicu na objavljivanje u otvorenom pristupu i pod otvorenim licencama. Srce sudjeluje u promoviranju otvorenog pristupa dugi niz godina, stoga je i ove godine odlučilo napraviti korak naprijed u poticanju i obavještavanju zajednice o mogućnostima objavljivanja pod otvorenim licencama. U skladu s temom ovogodišnjeg Tjedna otvorenog pristupa – „Open in action“ – Srce priprema novi online tečaj, Creative Commons licence, koji će biti otvoren i dostupan svima. Više o tečaju objavit ćemo uskoro.

Imajući u vidu dobrobiti za društvo koje donosi otvoreni pristup u znanosti i obrazovanju, pozivamo sve da promišljaju, raspravljaju i objavljuju u otvorenom pristupu. Pozivamo vas da već danas promislite posjedujete li i da, ako je moguće, objavite u otvorenom pristupu neke podatke ili informacije koji predstavljaju rezultat vašeg rada, a mogu biti od interesa i drugima.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.