Podrška EGI-ja istraživačkim infrastrukturama

14. 11. 2017.

Organizacija EGI izdala je publikaciju „Podrška EGI-ja istraživačkim infrastrukturama“ s pregledom najzanimljivijih kolaboracija kroz koje je EGI podržao razvoj i rad europskih istraživačkih infrastruktura.

Organizacija EGI, tada pod nazivom EGI.eu, osnovana je 2010. godine, a čine ju većim dijelom nacionalne grid infrastrukture, među kojima je i Hrvatska nacionalna grid infrastruktura (CRO NGI) koje je Srce koordinator. Infrastrukturu EGI čine približno 300 podatkovnih i računalnih centara i 21 pružatelj cloud usluga ujedinjeni u svrhu podrške istraživačkim aktivnostima, gospodarstvu i inovativnosti kroz usluge naprednog računalstva. EGI trenutno podržava rad 31 istraživačke infrastrukture i zajednice. Ova brošura predstava kratki pregled reprezentativnog uzorka kolaboracija ostvarenih tijekom projekta EGI-Engage.

Primjeri korištenja pokazuju raznolikost izazova koje istraživačke zajednice nameću pružateljima IT usluga te mnoštvo rješenja koje EGI nudi s ciljem njihovog rješavanja.

Ostale publikacije EGI-ja možete pronaći na stranicama organizacije EGI.


Izdvojena događanja Srca

kol 21

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 21. 8. 2018. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

kol 22

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u srijedu, 22. 8. 2018., u 9 sati.
Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2018. su u tijeku.