Podrška nastavnicima u primjeni e-učenja na početku nove akademske godine

1. 9. 2015.

Centar za e-učenje Srca na početku svake nove akademske godine nastoji nastavnicima pružiti što bolju i sustavniju podršku kako bi mogli što kvalitetnije pripremiti svoje kolegije i nastavu. Od 1. rujna sustav za e-učenje Merlin nadograđen je i unaprijeđen te nastavnicima donosi nove mogućnosti koje pruža inačica sustava Moodle 2.9. Novo je i  vizualno rješenje koje se temelji na konceptu responzivnog dizajna uz novi, osvježeni izgled sučelja. Osim toga, izrađena je modularna tema koja će osigurati i veću mogućnost prilagodbe sustava za potrebe institucijskih korisnika. Nova inačica sustava Moodle 2.9 donosi moderniju navigaciju kroz e-kolegije, naprednije postavke u pojedinim aktivnostima te olakšano upravljanje vlastitim profilom. Novu inačicu sustava Merlin prati i Priručnik za nastavnike i Priručnik za studente. Priručnici su objavljeni u otvorenom pristupu te su dostupni na naslovnici sustava Merlin i na stranicama Centra za e-učenje. Osim priručnika, pripremili smo on-line i učioničke tečajeve koji su dorađeni i prate novu inačicu sustava Merlin. Od utorka, 1. rujna 2015. ponovo kreće on-line tečaj „Osnove rada u sustavu Merlin“, a pripremili smo i novi on-line tečaj „Napredni rad u sustavu Merlin-Administriranje korisnika“. U rujnu će se održati i Tjedan Centra za e-učenje (21.-30. 9. 2015.) tijekom kojeg će nastavnici moći pohađati redovne učioničke tečajeve Centra za e-učenje ali i sudjelovati na radionicama vezanim za ishode učenja.

Izdvojena događanja Srca

stu 19

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u utorak, 19. 11. 2019., u 9 sati.

stu 19

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 19. 11. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

stu 22

Tijekom jednodnevnog predavanja saznajte što su to certifikati i na koje se sve načine koriste. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.