Podsustav za posluživanje podataka o karticama i studentima u produkciji

26. 1. 2015.

U prosincu 2014. godine u produkciju je pušten podsustav (web-servis) za posluživanje podataka o karticama i studentima iz Informacijskog sustava akademskih kartica (ISAK) i Informacijskog sustava studentskih prava (ISSP). ISAK i ISSP informacijski su sustavi u vlasništvu MZOS-a koje razvija i održava Srce. Dio su informacijske osnove nacionalne istraživačke i obrazovne infrastrukture.

ISAK služi praćenju životnog ciklusa akademskih kartica. Usklađen je s važećim propisima i aktima MZOS i omogućuje identifikaciju studenta preko studentske iskaznice, službene isprave studenata u Republici Hrvatskoj.

ISSP služi za evidentiranje i praćenje prava studenata sukladno važećim propisima i aktima MZOS te visokih učilišta na kojima studenti studiraju. Također služi za odobravanje i evidenciju potrošnje sredstava za subvencioniranu prehranu studenata. Srce je, prepoznavši potrebu drugih informacijskih sustava i aplikacija za efikasnim pristupom relevantnim i ažurnim podacima o akademskim karticama i studentima izradilo podsustav (web-servis) za njihovo posluživanje. Sustavi ISAK i ISSP usko su povezani pa je zbog efikasnog i cjelovitog posluživanja podataka izrađen jedinstveni web-servis koji istodobno poslužuje podatke iz oba sustava. Izvedeni web-servis omogućuje standardiziranje formata podataka koji se poslužuju te jednostavnije upravljanje ovlastima korisnika i održavanje cijelog sustava. Shematski prikaz web-servisa za posluživanje podataka o karticama i studentima iz ISSP-a i ISAK-a Web-servis za posluživanje podataka o karticama i studentima je javan i namijenjen svim zainteresiranim pravnim osobama uz prethodno odobrenje za korištenje koje izdaje MZOS. Osnovne informacije o ovom web-servisu zajedno s postupkom za dobivanje prava njegovog korištenja objavljene su na web-stranicama Informacijskog sustava akademskih kartica (ISAK).

Dodatne informacije možete zatražiti slanjem upita na adresu cap@srce.hr.

Izdvojena događanja Srca

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.