Popodne@CEU

9. 4. 2013.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na druženju na temu e-učenja u ponedjeljak, 15. travnja 2013. u 16 sati, u učionici E u Srcu.

Uvodno predavanje "Udomljavanje otvorenog pristupa u Hrvatskoj" održat će Iva Melinščak Zlodi i Marijana Glavica iz knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
U uvodnom predavanju dat će se kratak pregled stanja u Hrvatskoj na temu otvorenog pristupa znanstvenim informacijama i predstaviti Hrvatska deklaracija o otvorenom pristupu. Najnovija inicijativa je uspostavljanje mrežnog mjesta koje je zamišljeno kao centralno mjesto informiranja akademske zajednice, ali i hrvatskih građana o otvorenom pristupu znanstvenim informacijama i obrazovnim sadržajima. Započeto je i uređivanje wiki stranica koje će biti predstavljene na Popodnevu.   Nadamo se da ste u mogućnosti odazvati se našem pozivu i veselimo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju.

Izdvojena događanja Srca

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.