Poziv: e-IRG radionica o e-infrastrukturi kao potpori rješavanju društvenih izazova

30. 11. 2020.

e-IRG radionica na temu e-infrastruktura kao potpora rješavanju društvenih izazova održat će se 1. i 2. prosinca 2020. godine u okviru njemačkog predsjedanja Vijećem Europske unije, a organiziraju je tajništvo e-IRG-a i Leibniz Universität Hannover. Radionica će se održati u obliku serije webinara koji će se baviti ključnim e-infrastrukturnim izazovima iz različitih perspektiva, od Europske komisije do država članica, pridruženih zemalja, pružatelja usluga i korisnika.

Svaki webinar sadrži uvodni dio o temi ključnog izazova o kojem će se raspravljati, nekoliko prezentacija te interaktivne sesije pitanja i odgovora.

  • Webinar „Infrastruktura istraživačkih podataka“ održat će se 1. prosinca 2020. godine (14:00 – 16:00 sati).
  • Webinar „Digitalna transformacija i javno zdravstvo“ održat će se 2. prosinca 2020. godine (10:00 – 12:00 sati).
  • Webinar „Digitalizacija i Green Deal“ održat će se 2. prosinca 2020. godine (14:00 – 16:00 sati).

Program radionice.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na radionicu.

Prva radionica e-IRG-a o glavnim izazovima razvoja Europskog istraživačkog prostora održala se u svibnju ove godine u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a u organizaciji tajništva e-IRG-a i Sveučilišnog računskog centra Srca uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon uspješno održane prve takve e-IRG radionice u obliku serije webinara na temu glavnih izazova razvoja Europskog istraživačkog prostora, tajništvo e-IRG-a nastavlja s organizacijom radionica koje potiču rasprave o ključnim e-infrastrukturnim izazovima.

e-IRG (engl. e-Infrastructure Reflection Group) je europsko strateško i savjetodavno tijelo koje se bavi politikama o e-infrastrukturama za istraživanje te daje preporuke Europskoj komisiji, vladama država članica EU, pružateljima e-infrastrukture i korisnicima, kao i drugim tijelima poput ESFRI (engl. European Strategy Forum on Research Infrastructures) kako bi se osnažila integracija u području europskih e-infrastruktura i povezanih usluga, unutar država članica EU, na europskoj razini i globalno.


Izdvojena događanja Srca

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 13

Webinar "Pitanja i testovi u sustavu za e-učenje Merlin" održat će se 13. listopada 2022. od 11 do 12 sati.

lis 24

Međunarodni Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se od 24. do 28. listopada 2022.