50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Poziv: e-IRG radionica o e-infrastrukturi kao potpori rješavanju društvenih izazova

30. 11. 2020.

e-IRG radionica na temu e-infrastruktura kao potpora rješavanju društvenih izazova održat će se 1. i 2. prosinca 2020. godine u okviru njemačkog predsjedanja Vijećem Europske unije, a organiziraju je tajništvo e-IRG-a i Leibniz Universität Hannover. Radionica će se održati u obliku serije webinara koji će se baviti ključnim e-infrastrukturnim izazovima iz različitih perspektiva, od Europske komisije do država članica, pridruženih zemalja, pružatelja usluga i korisnika.

Svaki webinar sadrži uvodni dio o temi ključnog izazova o kojem će se raspravljati, nekoliko prezentacija te interaktivne sesije pitanja i odgovora.

  • Webinar „Infrastruktura istraživačkih podataka“ održat će se 1. prosinca 2020. godine (14:00 – 16:00 sati).
  • Webinar „Digitalna transformacija i javno zdravstvo“ održat će se 2. prosinca 2020. godine (10:00 – 12:00 sati).
  • Webinar „Digitalizacija i Green Deal“ održat će se 2. prosinca 2020. godine (14:00 – 16:00 sati).

Program radionice.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na radionicu.

Prva radionica e-IRG-a o glavnim izazovima razvoja Europskog istraživačkog prostora održala se u svibnju ove godine u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a u organizaciji tajništva e-IRG-a i Sveučilišnog računskog centra Srca uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon uspješno održane prve takve e-IRG radionice u obliku serije webinara na temu glavnih izazova razvoja Europskog istraživačkog prostora, tajništvo e-IRG-a nastavlja s organizacijom radionica koje potiču rasprave o ključnim e-infrastrukturnim izazovima.

e-IRG (engl. e-Infrastructure Reflection Group) je europsko strateško i savjetodavno tijelo koje se bavi politikama o e-infrastrukturama za istraživanje te daje preporuke Europskoj komisiji, vladama država članica EU, pružateljima e-infrastrukture i korisnicima, kao i drugim tijelima poput ESFRI (engl. European Strategy Forum on Research Infrastructures) kako bi se osnažila integracija u području europskih e-infrastruktura i povezanih usluga, unutar država članica EU, na europskoj razini i globalno.


Izdvojena događanja Srca

ruj 24

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 24. rujna 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.