Poziv na radionice o korištenju klasterskih i grid tehnologija

20. 4. 2017.

Pozivamo vas da se prijavite na radionice o korištenju klasterskih i grid tehnologija koje ćemo organizirati u svibnju 2017. godine:

 • Korištenje računalnog klastera Isabella, uključujući sustav ScaleMP (2 dana)
  3. 5. - 4. 5 .2017., 11-16 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica B
  Prijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=c1kbkdpk

  Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima računalnih klastera. Naglasak radionice bit će na korištenju sustava za upravljanje poslovima i pravilnom opisivanju poslova. Pri radu će se koristiti klaster Isabella te njen sustav za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Dodatno, bit će detaljno opisan rad i način korištenja programskog sustava ScaleMP koji omogućuje agregiranje resursa (CPU, I/O, RAM) više nezavisnih čvorova u jedan veliki virtualni poslužitelj (engl. Single System Image) i koji je sastavni dio računalnog klastera Isabella.
   

 • Korištenje grid okoline CRO NGI (1 dan)
  5. 5. 2017., 11-16 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica B
  Prijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=6ncf9zk9

  Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima grid infrastrukture CRO NGI. Radionica će obuhvatiti sve bitne aspekte rada u grid okružju - od opisa radne okoline, pristupa resursima korištenjem certifikata, do podnošenja, nadgledanja i upravljanja poslovima i podacima u gridu.
  VAŽNO: Polaznici radionice "Korištenje grid okoline" koji još nisu korisnici CRO-NGI-ja, trebaju prije radionice proći proceduru registracije. Procedura je opisana na sljedećoj stranici: http://wiki.cro-ngi.hr/index.php/Registracija.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na adresu helpdesk [at] cro-ngi.hr.

Od polaznika se očekuje da posjeduju osnovna znanja o radu s operacijskim sustavom Linux. Radionice su za polaznike besplatne, a namijenjene su svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella (isabella.srce.hr) i grid infrastrukture CRO NGI (www.cro-ngi.hr).

Molimo Vas da se za sudjelovanje na radionicama prijavite do 30. 4. 2017.

O odabranim polaznicima obavijestit ćemo na stranicama www.cro-ngi.hr. Ujedno najavljujemo radionice za korištenje infrastruktura EGI (www.egi.eu) i EGI FedCloud (www.egi.eu/infrastructure/cloud/) koje će biti održane u lipnju.


Izdvojena događanja Srca

lip 16

Steknite međunarodno priznate certifikate u ispitnom centru Pearson VUE.

Termin ispita: utorak, 16. 6. 2020. u 10:00 sati

lip 16

16. i 17. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.