Predavanje Srca na seminaru u organizaciji udruženja Coimbra Group

14. 11. 2022.

Pomoćnica ravnatelja, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić održala je pozvano predavanje na seminaru namijenjenom rektorima i prorektorima za obrazovanje na sveučilištima članicama udruženja Coimbra Group. Ovaj seminar s temom „Education Policy From Learning Spaces to Learning Environments“ održan je na Sveučilištu Uppsala u Švedskoj od 9. do 10. studenog 2022.

Pomoćnica ravnatelja, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić održala je pozvano predavanje seminaru namijenjenom rektorima i prorektorima za obrazovanje na sveučilištima članicama udruženja Coimbra Group. Na seminaru su se okupili rektori i prorektori za obrazovanje sveučilišta udruženja Coimbra Group s ciljem rasprave i stjecanja strateške perspektive o odnosima koji se razvijaju između okruženja za učenje i obrazovnih politika. Diljem svijeta sveučilišta su uložila značajna sredstva u izgradnju novih fizičkih prostora za učenje, često opremljenih različitim digitalnim tehnologijama. Tijekom krize Covid-19, upotreba virtualnih prostora za učenje također se brzo proširila. Prateći dokument Europske komisije „Nova europska strategija za sveučilišta“ sveučilišta udruženja Coimbra Group planiraju daljnje korake vezano za politike i strategije obrazovanja te definiranje preporuka za njegovo pretvaranje u opipljive rezultate za sveučilišta. Stoga je na ovom seminaru tema bila okruženje za učenje i upoznavanje s primjerima inovativnih aktivnosti poučavanja i učenja koje se odvijaju u fizičkim i virtualnim prostorima za učenje s različitih sveučilišta unutar udruženja Coimbra Group. Uprave sveučilišta prepoznaju da je za daljnji razvoj potrebno gledati izvan zidova fizičkih prostora za učenje i promišljati njihovu integraciju u šire okruženje za učenje. Bez takvog pogleda, riskira se ulaganje u vrlo skupe fizičke prostore koji će imati ograničeni utjecaj na nastavni plan i program i učenje studenata. Pomoćnica ravnatelja Srca doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić održala je pozvano predavanje naziva „Rethinking Learning Spaces for 21st century Student“ u kojem je obradila temu okruženja za učenje, a koje je izuzetno dobro prihvaćeno od strane čelnika sveučilišta udruženja Coimbra Group.

Više o seminaru možete pročitati na stranicama udruženja Coimbra Group.


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.