50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović u Srcu

29. 4. 2011.

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović po prvi je put posjetio Sveučilišni računski centar Srce u petak 29. travnja 2011. godine, kako bi prisustvovao središnjoj svečanosti obilježavanja 40. obljetnice Srca, čiji je bio pokrovitelj. Prilikom samog dolaska Predsjednik je s ostalim visokim uzvanicima obišao Srce. Na središnjoj svečanosti Predsjednik Josipović u prigodnom obraćanju ustvrdio je da je Srce nakon 40 godina uspješnog rada, pred novim izazovima jer "nijedno društvo danas ne može biti moderno ako nije informatički napredno".

"Pred Srcem je velik posao jer će Hrvatska u budućnosti biti izložena još većoj informatičkoj konkurenciji i očekivanjima. Naš uspjeh u europskim integracijama velikim dijelom ovisi o tome koliko će hrvatska informatika ostati u europskom i svjetskom vrhu", poručio je predsjednik. Predsjednik je uz kratko stručno vodstv o ravnatelja Srca dr. sc. Zorana Bekića razgledao računalnu halu s ostalim uzvanicima. U obilasku hale ravnatelj Srca upoznao je predsjednika Josipovića s važnim nacionalnim e-infrastrukturama koje Srce gradi i održava, kao što su Hrvatska nacionalna grid infrastruktura CRO NGI i računalni sustavi visoke učinkovitosti (klaster Isabella), Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava visokog obrazovanja i znanosti AAI@EduHr, StuDOM - infrastrukture studentskih domova, CIX - nacionalno središte za razmjenu internetskog prometa ili Informacijski sustav visokih učilišta ISVU i Informacijski sustav studentske prehrane ISSP.

Nakon obilaska računalne hale Predsjednik se fotografirao sa zaposlenicama Srca, a svoj je boravak završio kratkom svečanom zakuskom u javnom prostoru Srca.

Izdvojena događanja Srca

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.