Predstavljanje podrške za uređivanje i objavu zbornika konferencijskih radova

10. 10. 2022.

Open Monograph Press logoU ponedjeljak, 24. listopada 2022. s početkom u 10 sati u prostorima Srca održat će se predstavljanje nove podrške za uređivanje i objavu zbornika konferencijskih radova pomoću alata Open Monograph Press (OMP).

Tijekom predstavljanja prezentirat će se nova podrška, uvjeti korištenja, način prijave te kriteriji za uvrštavanje zbornika, a nakon prezentacije će biti održana demonstracija osnovnog procesa rada u OMP-u. Sudionici  će po završetku prezentacije i demonstracije imati priliku postaviti pitanja. Planirano vrijeme trajanja događanja je dva sata.

Nova podrška pokrenuta je temeljem potreba zajednice koje Srce niz godina osluškuje i prepoznaje. Ovim putem pozivamo izdavače i urednike časopisa u Hrčku, ali i predstavnike ustanova iz znanosti i visokog obrazovanja te znanstvenih i znanstveno stručnih udruga koje u okviru svog poslovanja organiziraju znanstvene i stručne konferencije te objavljuju zbornike radova da nam se pridruže.

Za sudjelovanje potrebno se prijaviti putem obrasca za prijavu i prilikom prijave odabrati  želite li sudjelovati uživo ili putem sustava za webinare. Prijave će biti otvorene od 10. listopada.

Predstavljanjem nove podrške koja omogućuje i potiče objavljivanje u otvorenom pristupu Srce se priključuje i obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) koji ove godine traje od 24. do 30. listopada. Tjedan otvorenog pristupa je globalna inicijativa koja potiče ustanove i pojedince na organizaciju događaja, tribina, rasprava i edukacija s ciljem promoviranja važnosti otvorenog pristupa znanstvenim informacijama i obrazovnim sadržajima. Srce uvođenjem nove podrške za zbornike konferencijskih radova želi doprinijeti objavljivanju u otvorenom pristupu te podići razinu svijesti o važnosti otvoreno dostupnih znanstvenih informacija i otvorene znanosti.


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.