Predstavljanje podrške za uređivanje i objavu zbornika konferencijskih radova

24. 10. 2022.

Open Monograph Press logo

Predstavljanjem nove podrške za uređivanje i objavu zbornika konferencijskih radova pomoću alata Open Monograph Press (OMP) koja omogućuje i potiče objavljivanje u otvorenom pristupu Srce se priključilo obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) koji ove godine traje od 24. do 30. listopada.

Na predstavljanju je sudjelovalo 77 polaznika kojima je predstavljena je nova podrška, uvjeti korištenja, način prijave i kriteriji za uvrštavanje zbornika te je održana demonstracija osnovnog procesa rada u OMP-u. Nova je podrška pokrenuta temeljem potreba zajednice koje Srce niz godina osluškuje i prepoznaje.

Uvođenjem nove podrške za zbornike konferencijskih radova Srce želi doprinijeti objavljivanju u otvorenom pristupu te podići razinu svijesti o važnosti otvoreno dostupnih znanstvenih informacija i otvorene znanosti. Prezentacija s današnjeg predstavljanja dostupna je u Digitalnom repozitoriju Srca.

Svi zainteresirani za uspostavu OMP-a i objavu cjelovitog zbornika mogu se prijaviti na radionicu koja će se održati uživo u Srcu, 14. studenog 2022. s početkom u 10 sati. Prijave, zajedno sa zbornikom koji se želi objaviti i zahtjevom za uvrštavanjem, potrebno je poslati na hrcak@srce.hr najkasnije do 31. listopada 2022. Više informacija o Open Monograph Pressu, kriterijima i zahtjevu za uvrštavanje zbornika cjelovitih konferencijskih radova u OMP.

Tjedan otvorenog pristupa je globalna inicijativa koja potiče ustanove i pojedince na organizaciju događaja, tribina, rasprava i edukacija s ciljem promoviranja važnosti otvorenog pristupa znanstvenim informacijama i obrazovnim sadržajima.

Predstavljanje podrške za uređivanje i objavu zbornika konferencijskih radova


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.