Predstavnice Srca sudjelovale na radionici „Good Practices of OER repositories“

3. 5. 2022.

U okviru međunarodnog Erasmus+ projekta European Network for Catalysing Open Resources in Education (ENCORE+), 29. travnja 2022. održana je online radionica „Good Practices of OER repositories“ na kojoj su sudjelovale predstavnice Srca, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Ljiljana Jertec Musap, članica tima Dabra.

Na radionici su predstavljeni postojeći koncepti kvalitete repozitorija otvorenih obrazovnih sadržaja, a održana je i rasprava o ključnim točkama koje osiguravaju njihovu kvalitetu. S ciljem razmjene iskustava o tim konceptima održano je devet kratkih prezentacija, između kojih je Ljiljana Jertec Musap predstavila nacionalnu e-infrastrukturu za digitalne repozitorije Dabar.

Naglasak u prezentaciji bio je na mogućnostima koje obrazovni sadržaji dobivaju pohranom u repozitorij u Dabru, a to su trajan i jedinstven identifikator te osigurano dugoročno i pouzdano čuvanje sadržaja, pri čemu ustanova vlasnik repozitorija ima potpunu kontrolu nad pravima pristupa i uvjetima korištenja obrazovnih sadržaja.

Sudionici radionice

Prezentacija Ljiljane Jertec Musap


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.