Prezentacija Srca na stručnoj radionici Erasmus+ projekta DIGinLaw

1. 12. 2022.

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, 30. studenog 2022. održana je stručna radionica na projektu DIGinLaw usmjerena na podizanje svijesti o potencijalu digitalizacije za visoko obrazovanje. Na radionici su predstavljeni i dosadašnji rezultati projekta. Pomoćnica ravnatelja Srca doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić u sklopu radionice održala je prezentaciju „Podrška nastavnicima u digitalnom obrazovanju“.

Koordinator Erasmus+ projekta Time to Become Digital in Law (DIGinLaw) je Pravni fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a partneri su The University Court of the University of Aberdeen (Ujedinjeno Kraljevstvo), Universitá degli Studi di Milano (Italija) i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska).

Projekt DIGinLaw vodi konzorcij visokoškolskih institucija svjesnih koliko snažno digitalizacija utječe na društvo, znanost i prijenos znanja. Kroz projekt DIGinLaw želi se, koristeći moderne tehnologije, povećati svijest o digitalnim zahtjevima u visokom obrazovanju u području prava i poticati digitalna pismenost i digitalne kompetencije potrebne na tržištu rada. Time se doprinosi slobodnoj migraciji visokoobrazovanih radnika i stvaranju otvorenog i uključivog društva pravnog znanja te otvorenog pristupa znanosti, koja se bavi učincima digitalizacije na pravo i pravno obrazovanje.

Glavni cilj projekta DIGinLaw je unaprijediti upotrebu digitalnih tehnologija u obrazovnom procesu pridonošenjem kvaliteti i unapređenju izvedbe online nastave u području prava u visokom obrazovanju, pružanjem kvalitetne edukacije nastavnicima i studentima prava u cilju stjecanja digitalnih kompetencija.

U okviru projekta izrađeno je 12 MOOC-ova iz područja prava koji su postavljeni u otvoreni pristupu. Srce ovom projektu doprinosi svojom ekspertizom u području e-učenja i implementacije digitalnih tehnologija u obrazovni proces. U sklopu projekta Srce je održalo edukacije za nastavnike i studente za rad u digitalnom okruženju, a pruža i podršku nastavnicima s partnerskih ustanova na projektu u pripremi MOOC-ova.

Prezentacija Srca na stručnoj radionici Erasmus+ projekta DIGinLaw


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.