50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Prigodni web povodom obilježavanja 50. rođendana Srca

7. 1. 2021.

Dragi prijatelji Srca, u godini smo u kojoj Srce obilježava 50 godina svojeg djelovanja. Osnivanje Srca bilo je odgovor na potrebe akademske zajednice, ali i cijelog hrvatskog društva, da se sustavnije i cjelovitije započne s primjenom novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija, čime se moderniziraju i mijenjaju procesi obrazovanja i istraživanja. Tako se Srce, evo već pedeset godina, nalazi u srcu onoga što danas zovemo digitalnom transformacijom znanosti i visokog obrazovanja.

Nastalo u okrilju Sveučilišta u Zagrebu, tada jedinog sveučilišta u Hrvatskoj, temeljem odluke koju je 29. travnja 1971. godine potpisao rektor Ivan Supek, Srce je tijekom svoje povijesti učinilo i omogućilo mnoge iskorake u primjeni najnovijih tehnologija u znanosti, obrazovanju, ali i cijelom hrvatskom društvu. Stoga stvarno možemo reći da je povijest Srca ujedno i važan dio povijesti hrvatske informatike. Dio te povijesti vam kroz niz povijesnih zabilješki predstavljamo na obljetničkom webu 50.srce.hr.

Obljetnički web, u ovim neizvjesnim vremenima, predstavlja mjesto proslave našeg jubileja koje je dostupno svima koji prate rad Srca, koriste naše usluge ili sustave – jednom riječju našim prijateljima i to bez obzira na vrijeme i mjesto s kojeg mu pristupaju.

Tijekom cijele godine, uz već objavljene izdvojene trenutke prikazane na vremenskoj crti kroz pet desetljeća, zatim odabrane arhivske dokumente i publikacije Srca te galeriju fotografija, predstavljat ćemo i našu sadašnjost. Tako smo u siječnju nove 2021. godine detaljnije prikazali uslugu Srca Centar za e-učenje za koji sigurno mnogi već znate.

U sljedećim ćemo mjesecima prikazati i druge istaknute usluge Srca pa nas pratite cijele godine, a o novostima na webu obavještavat ćemo vas putem službenih profila Srca na društvenim mrežama Facebook, LinkedIn i Twitter.

Objavili smo i stranicu gdje nam se možete javiti i ostaviti nam komentar ili pozdrav.

Zavirite u naša postignuća u prvih 50 godina!

obljetnički web Srca 50.srce.hr


Izdvojena događanja Srca

Ožu 08

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 8. 3. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 10

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 10. 3. 2021. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

Ožu 22

Pohađanjem ovog tečaja steknite znanja i vještine uporabe jezika R za analizu i vizualizaciju podataka. Tečaj počinje u ponedjeljak, 22. 3. 2021. u 13:00 sati.