Prijavite rad na drugoj stručnoj konferenciji Srce DEI 2018

3. 1. 2018.

Nakon uspješne prošlogodišnje konferencije DEI 2017, Srce će i ove godine organizirati Dane e-infrastrukture, koji okupljaju IT stručnjake, nastavnike, istraživače ikorisnike novih tehnologija, ali i donositelje odluka u sustavu znanosti i obrazovanja iz cijele Hrvatske.

Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture 2018, održat će se u Zagrebu 11. i 12. travnja 2018. godine. Okosnica programa nadolazeće konferencije bit će pitanja otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja i ostalih relevantnih elemenata u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Ukratko, izazovi (ne)otvorenosti.

Uz pozvana predavanja eminentnih europskih stručnjaka iz područja otvorene podatkovne znanosti i uporabe elektroničkih identiteta program će se konferencije održavati u četiri tematska bloka:

  • Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju
  • Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju
  • Infrastrukture za napredno računanje
  • Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Uz predavanja održavat će se i niz radionica na kojima će sudionici konferencije moći u manjim skupinama steći određena praktična znanja i vještine ili raspraviti s kolegama aktualne teme vezane uz primjenu tehnologije u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Pozivamo vas da, ako je područje Vašeg rada vezano uz neko od navedenih područja, prijavite rad na drugoj stručnoj konferenciji Srca putem obrasca koji se nalazi na adresi http://dei.srce.hr/prijava-rada.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane, ali posebno pozivamo korisnike naših usluga da nam se jave sa svojim iskustvima ili primjerima rješavanja pojedinih stručnih ili organizacijskih izazova.

Rok za slanje prijedloga je 25. siječnja 2018. godine. Sve zaprimljene prijedloge razmotrit će Programski odbor konferencije. U konferencijski program pojedini elementi će biti uključeni ovisno od povezanosti s ostalim elementima i ovisno raspoloživom vremenu u programskim sekcijama. Povratna informacija predlagateljima o prihvaćanju prijedloga bit će poslana najkasnije do 12. veljače 2018. godine. Sažeci prihvaćenih predavanja bit će objavljeni u konferencijskoj knjizi sažetaka (tiskano i elektroničko izdanje).

U slučaju prihvaćanja prijedloga, za predavača će biti osiguran popust od 50% od redovne cijene kotizacije.

Više informacija o konferenciji moguće je pronaći na web-stranici http://dei.srce.hr.


Izdvojena događanja Srca

lip 16

Steknite međunarodno priznate certifikate u ispitnom centru Pearson VUE.

Termin ispita: utorak, 16. 6. 2020. u 10:00 sati

lip 16

16. i 17. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.