Prijavite rad na stručnu konferenciju Srce DEI 2019

12. 12. 2018.

Nakon uspješne konferencije Srce DEI 2018, Srce će i u 2019. godini organizirati Dane e-infrastrukture, konferenciju koja okuplja više od 300 znanstvenika, IT stručnjaka, nastavnika, korisnika novih tehnologija i donositelja odluka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja iz cijele Hrvatske.

Konferencija Dani e-infrastrukture 2019 održat će se u Zagrebu 1. i 2. travnja 2019. godine. Program konferencije bit će usmjeren na prikaz postojećih i planiranih inicijativa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u kojima e-infrastruktura ima značajnu ulogu.

Moderni sustav znanosti i obrazovanja oslanja se na tehnologiju i usluge temeljene na njima, ali i na ljude koji svojim djelovanjem unaprjeđuju sustav. Inspirirani tom idejom i potrebom za dijalogom svih dionika u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, glavnu temu konferencije saželi smo u tri pojma: povezivanje, komunikaciju i suradnju.

U današnjem izazovnom radnom okruženju, koje traži prilagodbu, cjeloživotno učenje i produktivnost, sve se više nameće potreba za učinkovitom suradnjom, a preduvjet za suradnju je učinkovita komunikacija koja podrazumijeva otvorene i pouzdane veze među ljudima.

Upravo je konferencija Srce DEI mjesto na kojem naši znanstvenici, nastavnici, IT profesionalci, studenti i svi zainteresirani, svojom strašću za inovacijama i napretkom uz pomoć tehnologije, mogu oblikovati budućnost hrvatskog istraživanja i obrazovanja. Srce u suradnji s partnerima donosi budućnost na dlanu u vidu značajnih nacionalnih projekata Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) i Informacijski sustav o hrvatskoj znanstvenoj djelatnosti (CroRIS).

Teme koje će se obrađivati u okviru konferencije podijeljene su u četiri područja:

  • Znanost i tehnologija
  • Informacijski sustavi
  • Digitalni repozitoriji i komunikacija u znanosti
  • Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Pozivamo vas da prijavite rezultate svojeg rada, ideju ili prijedloge iz nekog od navedenih tematskih područja, bit će nam zadovoljstvo ugostiti vas u Srcu!

Poziv je otvoren za sve zainteresirane, ali posebno pozivamo korisnike naših usluga da nam se jave sa svojim iskustvima ili primjerima rješavanja pojedinih stručnih ili organizacijskih izazova.

Rok za slanje prijedloga je 25. siječnja 2019. godine.

Sve zaprimljene prijedloge razmotrit će Programski odbor konferencije. Pojedini elementi bit će uključeni u konferencijski program ovisno o povezanosti s ostalim elementima i raspoloživom vremenu u programskim sekcijama.

Povratna informacija o prihvaćanju prijedloga bit će poslana najkasnije do 12. veljače 2019. godine. Sažeci prihvaćenih predavanja bit će objavljeni u konferencijskoj knjizi sažetaka (tiskano i elektroničko izdanje).

Više informacija o konferenciji, kao i obrazac za prijavu rada, moguće je pronaći na web-stranici http://dei.srce.hr/prijava-rada.

Konferencija Srce DEI 2019 kao promotivna aktivnost projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.