Prijavite rad na stručnu konferenciju Srce DEI 2020

16. 12. 2019.

Srce DEI 2020 banner

Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture – Srce DEI, mjesto je okupljanja zajednice koja svojim radom i primjenom tehnologije oblikuje budućnost znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj.

Do sada najbrojnija, konferencija Srce DEI 2019 okupila je više od 350 sudionika – predstavnika uprava visokih učilišta i javnih instituta, znanstvenika, nastavnika, IT stručnjaka, knjižničara, korisnika usluga Srca i studenata.

Nastavljajući dobru praksu, Srce će i u 2020. godini organizirati konferenciju u Zagrebu, 7. i 8. travnja 2020. godine, koja će ujedno biti i konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) kojeg je Srce nositelj i koordinator.

2020. godina bit će godina prvog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. S namjerom obilježavanja ove važne okolnosti, glavna tema konferencije Srce DEI 2020 nosit će naziv U digitalnoj Europi

Povezivanje Hrvatske i Europe provlači se i u programu konferencije kroz koji će se prikazati hrvatske i europske inicijative iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u kojima je tehnologija pokretač napretka, način povezivanja ljudi i unaprjeđenja aktivnosti. Uz strateške inicijative nastojat će se predstaviti i inicijative na razini ustanove ili pojedinca, koje su manjeg obuhvata, ali nikako manje važne.

Pozivamo vas da prijavite rad i predstavite ga na konferenciji Srca.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane, ali posebno pozivamo korisnike svojih usluga, kao što su ISVU, AAI@EduHr, Dabar, Hrčak, Isabella, CRO NGI i Centar za e‑učenje, da nam se jave sa svojim iskustvima ili primjerima rješavanja pojedinih stručnih ili organizacijskih izazova.

Molimo vas da svoju prijavu pošaljete najkasnije do 20. siječnja 2020. godine.

Sve zaprimljene prijedloge razmotrit će Programski odbor konferencije. Pojedini će elementi biti uključeni u konferencijski program, ovisno o povezanosti s ostalim elementima i raspoloživom vremenu u programskim sekcijama.

Povratna informacija o prihvaćanju prijedloga bit će poslana najkasnije do 10. veljače 2020. godine.

Sažeci prihvaćenih predavanja bit će objavljeni u konferencijskoj knjizi sažetaka (tiskano i elektroničko izdanje).

Predavačima čiji je rad prihvaćen osigurano je besplatno sudjelovanje na konferenciji.

Više informacija o konferenciji, detaljniji pregled tematskih cjelina te obrazac za prijavu rada, moguće je pronaći na web-stranici prijava rada za Srce DEI 2020.

Konferencija Srce DEI 2020, kao promotivna aktivnost projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.