50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Pripreme za rad u online okruženju u novoj akademskoj godini

14. 8. 2020.

Tim Centra za e-učenje u Srcu radi na pripremi sustava za e-učenje Merlin za novu akademsku godinu. Sustav će 1. rujna biti nadograđen na inačicu sustava Moodle 3.9 i dostupan svim korisnicima, a novu inačicu sustava Merlin pratit će, kao i do sada, priručnici, brze pomoći, tečajevi i animacije kao pomoć nastavnicima i studentima kako bi se lakše snašli u online okruženju.

U želji da nastavnicima omogućimo da se što prije upoznaju s novom inačicom sustava Merlin, već sada je nadograđen testni sustav Merlin na novu verziju sustava Moodle 3.9 pa nastavnici mogu vidjeti i isprobati rad u novoj inačici. Osim toga, tim Centra za e-učenje izradio je i popis novosti koje donosi inačica sustava Moodle 3.9 u odnosu na inačicu 3.7 (PDF, 630 KB).

Kako bismo nastavnicima olakšali stručno usavršavanje u izradi i uređivanju e-kolegija, pripremljene su preporuke za online tečajeve (PDF, 88 KB). Vrlo često nastavnici ne znaju od kuda početi i koji tečaj izabrati. Sada su dostupna dva paketa tečajeva – za nastavnike početnike, odnosno one koji tek kreću s izradom e-kolegija ili su e-kolegije koristili samo za postavljanje nastavnih materijala, te za nastavnike koji su napredniji u radu u online okruženju i već duže vrijeme koriste e-kolegije za nastavu. Po završetku tečajeva nastavnici dobivaju potvrdu i digitalnu značku.

Također, nastavnicima koji već imaju e-kolegije i drže nastavu u online okruženju, dostupna je aplikacija za samoprocjenu e-kolegija koja će im omogućiti da provjere koliko su dobro osmislili i oblikovali svoj e-kolegij. Za nastavnike koji se tek uključuju u avanturu održavanja nastave online, aplikacija može ponuditi dobre ideje i razjasniti eventualne nedoumice oko uporabe različitih alata i metoda.

banner


Izdvojena događanja Srca

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.