Priručnik za urednike repozitorija u sustavu Dabar

30. 5. 2016.

Stručni tim iz Srca napisao je Priručnik za urednike repozitorija u sustavu Dabar - Digitalni akademski arhivi i repozitoriji.

U Priručniku (postojeći i budući) urednici mogu potražiti odgovore na svoja pitanja vezana uz slanje zahtjeva, uspostavu repozitorija, ispunjavanje osnovnih postavki repozitorija, pohranjivanje radova te osnovno uređivanje izgleda sučelja i tekstova na sučelju. Priručnik je nastao suradnjom tima Dabra, Radne skupine za edukaciju i podršku te Koordinacijskog odbora, a moguće ga je preuzeti na adresi https://dabar.srce.hr/upute.


Izdvojena događanja Srca

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.