50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Priznanje Srcu na EUNIS konferenciji za rad o digitalnim značkama

7. 6. 2019.

Na konferenciji EUNIS 2019 (http://www.eunis.org/eunis2019/), 6. lipnja 2019. u Trondheimu, Norveška, Srcu je dodijeljeno priznanje za rad "Why digital badges matter? (SRCE experience)" koji su napisale Sandra Kučina Softić, Tamara Birkić, Sabina Rako, Irena Jandrić i Tona Radobolja.
Rad je dobio priznanje kao jedan od šest finalista u izboru za The EUNIS Dørup E-learning Award. Rad je na konferenciji prezentirala Sabina Rako.

Ovo je treće priznanje Srcu na konferenciji EUNIS; prvo priznanje za uži izbor za nagradu EUNIS Dørup 2013. godine dobio je rad „Use of the e-portfolio in the educational process" autora Sandra Kučina Softić, Tona Perišić, Zvonko Martinović i Zoran Bekić. Drugo priznanje - EUNIS Elite Award - dobio je 2017. godine rad "DABAR – the national infrastructure for digital repositories" skupine autora Draženko Celjak, Zoran Bekić, Marko Cundeković, Ljiljana Jertec, Miroslav Milinović i Alen Zubić.

European University Information Systems (EUNIS) je europska organizacija koja kroz razmjenu iskustva i zajednički rad nastoji doprinijeti naprednoj i učinkovitoj primjeni informacijskih tehnologija u visokom obrazovanju u Europi. Konferencija EUNIS održava se jednom godišnje i namijenjena je osobama odgovornim za informacijske tehnologije na visokim učilištima i istraživačkim ustanovama.

Sabina Rako, predstojnica Sektora za obrazovne usluge Srca


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.