50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Proširili smo bežičnu mrežu u studentskim domovima S. Radić i A. Starčević

11. 12. 2014.

Uslijed općeg trenda povećanja korištenja pametnih telefona, dlanovnika te sličnih uređaja opremljenih Wi-Fi-jem pokazala se potreba za daljnjim širenjem bežične mreže u studentskim domovima te pokrivanjem studentskih soba bežičnom mrežom. Temeljem Ugovora o suradnji i sufinanciranju razvoja i izgradnje e-infrastrukture sustava visokog obrazovanja u godinama 2014., 2015. i 2016., kojeg je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopilo sa Sveučilišnim računskim centrom (Srcem), a kojim je ugovoreno i daljnje proširenje mrežne infrastrukture studentskih domova (StuDOM-WLAN), Srce je pokrenulo projekt proširenja StuDOM-WLAN-a te uspostave sustava nadzora i upravljanja bežičnom mrežom. Završetkom projekta proširenja bežične mreže studentskih domova StuDOM-WLAN-a te uspostave sustava nadzora i upravljanja ukupno je nabavljeno i postavljeno 30 novih bežičnih pristupnih točaka (24 su bežične pristupne točke bile nabavljene u ranijim fazama). Ukupno je postavljeno 53 bežične pristupne točke te su bežičnom mrežom pokriveni po jedan paviljon na studentskim domovima Dr. Ante Starčević i Stjepan Radić u Zagrebu. U 2015. i 2016. godini planira se daljnje proširenje bežične mreže prije početka europske Univerzijade 2016. Više o StuDOM infrastrukturi pogledajte na http://studom.srce.hr/.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.