50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Prvi sastanak predstavnika partnera u projektu H2020 National Initiatives for Open Science in Europe

15. 10. 2019.

NI4OS logotip

Prvi sastanak članova projekta H2020 National Initiatives for Open Science in Europe (NI4OS-Europe) održao se u Ateni od 8. do 10. listopada 2019.

Tijekom tri intenzivna dana održani su sastanci na kojima je sudjelovao i predstavnik Srca Dobriša Dobrenić, pomoćnik ravnatelja Srca za računalnu i mrežnu infrastrukturu. Predstavnici partnerskih institucija evaluirali su strateški plan projekta i definirali prioritete i ciljeve. Također su izvijestili o trenutnom stanju okruženja otvorene znanosti u svakoj zemlji članici.

Projekt NI4OS-Europe trajat će tri godine. Dio je aktivnosti na uspostavi EOSC (European Open Science Cloud) u čijoj provedbi sudjeluje i Srce kao jedan od dvadeset i dva partnera konzorcija pod vodstvom organizacije Ethniko Diktyo Erevnas Technologias AE (GRNET) iz Grčke. Cilj je projekta podržati koordinaciju, konvergenciju i federaciju nacionalnih i / ili tematskih inicijativa za otvorene istraživačke podatke i usluge EOSC-a razvijanjem odgovarajućih zajedničkih alata i mehanizama. S jedne strane, cilj je podržati postupno usklađivanje politika i praksi nacionalnih i / ili tematskih inicijativa relevantnih za EOSC, sa standardima EOSC-a, a s druge strane omogućiti otvoreni pristup nekomercijalnim uslugama preko EOSC portala.

Tijekom trogodišnjeg razdoblja zaposlenici Srca s dugogodišnjim iskustvom u radu i koordinaciji nacionalnih komponenti e-infrastrukture osigurat će 50 čovjek-mjeseci u provedbi projektnih aktivnosti.

gruona slika članova projekta H2020 National Initiatives for Open Science in Europe


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.