Prvih 200 radova u Nacionalnome repozitoriju završnih i diplomskih radova

29. 9. 2015.

Uspostavom repozitorija završnih radova u visokim učilištima u Republici Hrvatskoj započela je pohrana i javna objava digitalnih inačica završnih i diplomskih radova. Rad pohranjen u repozitorij ustanove postaje i dijelom sveučilišnoga repozitorija te Nacionalnoga repozitorija završnih i diplomskih radova (ZIR). Nacionalni repozitorij završnih i diplomskih radova (ZIR) uspostavljen je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kao središnje mjesto pristupa i pohrane digitalnih inačica završnih i diplomskih radova koji su obranjeni na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Uspostavljen je u sklopu sustava Dabar suradnjom Sveučilišnog računskog centra Srca i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te ostalih knjižnica visokih učilišta. (izvor: NSK http://www.nsk.hr)

Izdvojena događanja Srca

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku. 

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.