50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Puh dostigao najvišu razinu sigurnosti

27. 9. 2021.

PUH logoPuh, sustav kojim Srce istraživačima i nastavnicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava pohranjivanje i dijeljenje datoteka na spremišnim sustavima u Srcu, nadograđen je na aktualnu verziju alata NextCloud. Tom nadogradnjom ocjenjen je s ocjenom A+ prilikom skeniranja sigurnosti.

Danas Puh koristi ukupno 424 korisnika među kojima istraživači imaju udio od 49,53 %, a nastavnici 40,8 %. 

Sustav Puh temelji se na programskoj podršci NextCloud, istraživačima omogućava pouzdanu pohranu i razmjenu podataka tijekom istraživačkih projekata, a nastavnicima omogućava pohranu i dijeljenje obrazovnih sadržaja sa studentima. Korisnici koji zadovoljavaju uvjete potrebne za ostvarivanje prava na uslugu dobivaju na raspolaganje 200 GB prostora za pohranu, uz različite mogućnosti dijeljenja datoteka s drugim korisnicima. Svojem prostoru na Puhu korisnici mogu pristupiti putem web sučelja, putem mobilne i desktop aplikacije te na način da ga spoje sa svojim računalom ili poslužiteljem kao mrežni disk putem WeDAV protokola.

prikaz sučelja sustava Puh


Izdvojena događanja Srca

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.