Puh dostigao najvišu razinu sigurnosti

27. 9. 2021.

PUH logoPuh, sustav kojim Srce istraživačima i nastavnicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava pohranjivanje i dijeljenje datoteka na spremišnim sustavima u Srcu, nadograđen je na aktualnu verziju alata NextCloud. Tom nadogradnjom ocjenjen je s ocjenom A+ prilikom skeniranja sigurnosti.

Danas Puh koristi ukupno 424 korisnika među kojima istraživači imaju udio od 49,53 %, a nastavnici 40,8 %. 

Sustav Puh temelji se na programskoj podršci NextCloud, istraživačima omogućava pouzdanu pohranu i razmjenu podataka tijekom istraživačkih projekata, a nastavnicima omogućava pohranu i dijeljenje obrazovnih sadržaja sa studentima. Korisnici koji zadovoljavaju uvjete potrebne za ostvarivanje prava na uslugu dobivaju na raspolaganje 200 GB prostora za pohranu, uz različite mogućnosti dijeljenja datoteka s drugim korisnicima. Svojem prostoru na Puhu korisnici mogu pristupiti putem web sučelja, putem mobilne i desktop aplikacije te na način da ga spoje sa svojim računalom ili poslužiteljem kao mrežni disk putem WeDAV protokola.

prikaz sučelja sustava Puh


Izdvojena događanja Srca

sij 25

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 25. siječnja 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

sij 26

Webinar "Provođenje ispitne evidencije u ISVU" održat će se 26. siječnja 2022. godine od 10 do 12 sati.

sij 26

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 26. siječnja 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 07

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2022.