Radionica o korištenju računalnog klastera Isabella

20. 4. 2022.

HPC-CC logo

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se 3. i 4. svibnja 2022., od 10 do 15 sati, u okviru webinara Srca. Radionica je za polaznike besplatna, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella

Računalni klaster Isabella sastoji se od 135 računalnih čvorova koji ukupno sadržavaju 3100 procesorskih jezgri i 12 grafičkih procesora NVIDIA Tesla V100 kao zajednički resurs svih znanstvenika u Republici Hrvatskoj i namijenjen je izvođenju zahtjevnih računanja za potrebe istraživačkih projekata. U okviru ove radionice polaznici će se upoznati s radom na računalnom klasteru tako što će im stručnjaci Srca pokazati pohranu i pripremu podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima te nadzor izvođenja aplikacija i rada računalnih čvorova. 

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike koji nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Tečaj je namijenjen samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Važan preduvjet za sudjelovanje na radionici „Korištenje računalnog klastera Isabella“ je uspješan prolazak kroz provjeru znanja u okviru tečaja "Linux za korisnike Isabelle". Provjeru znanja potrebno je proći najkasnije do 28. travnja 2022., a prijavljeni polaznici koji to ne učine do navedenog roka neće moći pristupiti radionici.

Prijave na radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“ započinju 20. travnja 2022.

Radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz tehničku potporu Srca, u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC.

Financiranje projekta Euro CC


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.