Radionica o korištenju računalnog klastera Isabella

21. 9. 2022.

HPC-CC logo

Jednodnevna online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se 5. listopada 2022., od 9 do 15 sati, u okviru webinara Srca. Radionica je za polaznike besplatna, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella

Računalni klaster Isabella sastoji se od 135 računalnih čvorova koji ukupno sadržavaju 3100 procesorskih jezgri i 12 grafičkih procesora NVIDIA Tesla V100 kao zajednički resurs svih znanstvenika u Republici Hrvatskoj i namijenjen je izvođenju zahtjevnih računanja za potrebe istraživačkih projekata. U okviru ove radionice polaznici će se upoznati s radom na računalnom klasteru tako što će im stručnjaci Srca pokazati pohranu i pripremu podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima te nadzor izvođenja aplikacija i rada računalnih čvorova.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike koji nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Tečaj je namijenjen samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Prijave na radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“ započinju 21. rujna 2022. a dodatne informacije i obrazac za prijavu nalaze se na web stranici događanja.

Radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz tehničku potporu Srca, u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC.

Financiranje projekta Euro CC


Izdvojena događanja Srca

lis 04

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 4. listopada 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 05

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 11

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u učionici Srca, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 11. listopada 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.